Sport

Sepsi Sf. Gheorghe – FCSB 0-1, în etapa a 15-a din SuperLiga. „Roș-albaștrii”, în sfârșit pe loc de play-off. Cum arată clasamentul

FCSB a învins la limită, cu 1-0, în deplasare pe Sepsi în ultima etapă a turului sezonului regular și a urcat în premieră pe loc de play-off în clasamentul din SuperLiga.
24.10.2022 | 23:00
Sepsi Sf Gheorghe  FCSB 01 in etapa a 15a din SuperLiga Rosalbastrii in sfarsit pe loc de playoff Cum arata clasamentul
Adrian Gheorghe Sut si Cosmin Gabriel Matei in meciul de fotbal dintre Sepsi OSK Sfantu Gheorghe si FCSB, contand pentru Superliga Superbet, desfasurat pe Sepsi Arena din Sfantu Gheorghe, luni 24 octombrie 2022. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT
24-10-2022
20:10

Cum arată clasamentul din SuperLiga după Sepsi – FCSB 0-1

Strategia FCSB-ului de a se concentra pe campionat și de a ignora celelalte competiții a dat în cele din urmă roade. Echipa antrenată de Nicolae Dică s-a impus, cu destul noroc, și la Sfântu Gheorghe, iar grație celor 4 victorii consecutive obținute în SuperLiga a urcat în premieră în acest sezon pe loc de play-off.

„Roș-albaștrii” au acumulat 20 de puncte, sunt pe 6 în clasament la finalul turului sezonului regular, dar au și două meciuri mai puțin disputate. Ceea ce le dă un atu în lupta care urmează.

De partea cealalată, Sepsi a dezamăgit din nou așteptările patronului Laszlo Dioszegi. Soarta meciului putea fi alta dacă Tudorie nu trata cu indolență penalty-ul din minutul 27, pe care l-a executat într-un mod execrabil. Așa, covăsnenii au de tras în continuare dacă nu vor să rateze pentru al doilea an consecutiv play-off-ul. Iar la ce echipe sunt în fața lor, misiunea se anunță a fi una infernală, dacă nu chiar imposibilă.

superliga
Clasament SuperLiga
24-10-2022
19:10

FINAL: Sepsi Sf. Gheorghe - FCSB 0-1 (Compagno 51 pen.). Victoria care-i urcă pe „roș-albaștri” pe locul 6

Min. 90+8: Fluier final.

Min. 90: Ștefănescu scapă singur în careu, dar Târnovanu are o nouă intervenție de zile mari la șutul covăsneanului din 3-4 metri.

Min. 70: Rondon scapă singur în careu, dar din 6 metri șutează în Târnovanu.

Min. 67: Cordea șutează periculos de la marginea careului, Niczuly reține.

Min. 60: Matei centrează în cross pe 6 metri, Tudorie nu ajunge să împingă mingea în plasă.

Min. 58: Omrani încearcă un șut cu boltă de la 20 de metri, Niczuly se repliază și reține.

Min. 51: GOOOL FCSB! Compagno transformă fără emoții lovitura de pedeapsă.

Min. 48: Compagno cade într-un duel în careu cu Ciobotariu și se acordă penalty pentru oaspeți.

Min. 46: A început repriza secundă.

24-10-2022
18:01

PAUZĂ: Sepsi Sf. Gheorghe - FCSB 0-0. Egalitate după primele 45 de minute

Vezi aici cele mai importante faze.

Min. 45+4: S-a terminat prima repriză.

Min. 34: Niczuly reușeșșete să respingă reluarea cu capul a lui Compagno.

Min. 30: Târnovanu reține șutul lui Tudorie.

Min. 27: Același Tudorie execută lamentabil și Târnovanu apără.

Min. 22: După o pasă a lui Matei, Dawa îl trage de tricou în careu pe Tudorie, dar arbitrul Marcel Bârsan lasă jocul să continue. Atenționat din camera VAR, revede faza pe monitor și dictează penalty.

Min. 11: Bine găsit de Coman, Cordea șutează plasat din marginea careului mare, dar Niczuly e atent și reține.

Min. 1: Ocazie imensă ratată de gazde în secunda 40. Ștefănescu nu profită de o gafă în defensiva oaspeților și trimite din 6 metri puțin pe lângă poartă.

Min. 1: A început partida.

24-10-2022
16:26

Echipele de start la Sepsi Sf. Gheorghe - FCSB

Au apărut echipele de start la Sepsi Sf. Gheorghe – FCSB, meci care va începe la ora 21:00.

Sepsi: Niczuly – Dimitrov, D. Ciobotariu, Ninaj, Dumitrescu – Aganovic, N. Păun, C. Matei, M. Ștefănescu – R. Varga, Al. Tudorie. Rezerve: Began – R. Ispas, M. Tamas, J. Rodriguez, I. Gheorghe, Bărbuț, Achahbar, Rondon, Safranko. Antrenor: Cristiano Bergodi 

FCSB: Târnovanu – V. Crețu, Dawa, Tamm, Pantea – Olaru, Ad. Șut, Edjouma – Cordea, Compagno, Fl. Coman. Rezerve: Vlad – Haruț, Miculescu, Dumiter, Omrani, R. Boboc, Nikolov, Oaidă, Radaslavescu. Antrenor: Nicolae Dică

Meciul Sepsi Sf. Gheorghe – FCSB are loc luni, 24 octombrie, cu începere de la ora 21:00, în cadrul etapei a 15-a din SuperLiga. Este o partidă extrem de importantă din zona play-off. Covăsnenii, învinși în ultimele două partide, au 19 puncte și ocupă ultimul loc de play-off – 6, în timp ce FCSB, care s-a concentrat doar pe campionat, e pe locul 8, cu 17 puncte, dar având și două jocuri mai puțin.

Unde se joacă meciul Sepsi Sf. Gheorghe – FCSB, în etapa a 15-a din SuperLiga

Confruntarea Sepsi Sf. Gheorghe – FCSB se desfășoară luni, 24 octombrie, de la ora 21:00, pe stadionul cu același nume al echipei covăsnene. Cum era și normal, suscită un mare interes în rânul iubitorilor de fotbal din județ precum și din cele limitrofe, cererea de bilete fiind peste capacitatea arenei.

ADVERTISEMENT

Se va juca așadar cu casa închisă, un lucru mai rar la Sfântu Gheorghe, dar și partida în sine este de mare încărcătură. Ambele formații au ca obiectiv intrarea în play-off, iar lupta pentru primele șase locuri este chiar aprigă, pentru că numărul echipelor care au această aspirație ajunge la cel puțin unsprezece. Inclusiv formațiile cu 16 puncte, adică trei mai puțin decât Sepsi, care e pe locul 6, nu pot fi scoase din calcul, ținând cont că mai este de jucat o jumătate de sezon regulat.

Cine transmite la TV partida Sepsi Sf. Gheorghe – FCSB

Partida Sepsi Sf. Gheorghe – FCSB se joacă luni, 24 octombrie, de la ora 21:00, pe stadionul echipei covăsnene, în etapa a 15-a din SuperLiga. Ea va fi trasnsmisă în direct pe micile ecrane pe posturile TV Digi Sport 1, Orange Sport 1 și Prima Sport 1. O mai puteți urmări dacă veți intra pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

La Sfântu Gheorghe, conform previziunilor meteo, luni, 24 octombrie, va fi ultima zi cu cer senin și soare din belșug, pentru că măcar pentru marți și miercuri sunt prevăzute înnorări accentuate și averse de ploaie. Maxima zilei va fi de 19 grade, dar la ora jocului va scădea simțitor, în jur de 10-11 grade. Bucureșteanul Marcel Bârsan este cel care va conduce partida.

Ce jucători lipsesc din întâlnirea Sepsi Sf. Gheorghe – FCSB

Antrenorul echipei locale, italianul Cristiano Bergodi, nu are niciun absent la meciul cu FCSB. Își poate alcătui astfel cel mai bun „unsprezece” posibil, în funcție de ce decizie va lua în privința sistemului de joc și a formei arătate de jucători la antrenamente. Vor fi însă și câteva puncte fixe în sistem: portarul Niczuly, fundașii Dimitrov și Ninaj, mijlocașii Păun și Ștefănescu și, probabil, atacantul Rondon.

ADVERTISEMENT

FCSB are probleme de lot în comparație cu adversara. În afara absenților tradiționali Panțâru, Cristea și Ovidiu Popescu, Nicolae Dică nu va putea contape aportul a trei jucători, toți trei eliminați în meciul de Cupă de la Arad: fundașii Bouhenna și Radunovic, precum și mijlocașul ofensiv Octavian Popescu. Dică intenționează să joace foarte ofensiv, cu patru mijlocași și două vârfuri, cei doi mijlocași de bandă, Cordea și Coman, putând deveni oricând atacanți.

Cote la pariuri la jocul Sepsi Sf. Gheorghe – FCSB

Foarte echilibrat acest meci din punctul de vedere al caselor de pariuri, cotele acordate fiind extrem de apropiate. Astfel, Sepsi pleacă într-un foarte ușor avantaj, cotă 2,70 față de 2,80 al bucureștenilor. Și cotele la șansă dublă sunt foarte apropiate: 1,45 pentru „1X”, respectiv 1,50 pentru „X2”. „Gol marcat Sepsi” are o cotă de 1,35, iar „gol marcat FCSB” una de 1,40. „Total goluri peste 1,5” este răsplătit cu o cotă de 1,40.

ADVERTISEMENT

Echilibrul este cuvântul care guvernează și istoricul meciurilor directe. La Sfântu Gheorghe, am consemnat patru rezultate de egalitate, un singur succes local, cu 4-2, în 2018, și două victorii FCSB, una zdrobitoare, cu 5-1 în 2019. Dar, per ansamblu, incluzând și meciurile din Capitală, egalul este semnul de bază, urmat de victoria FCSB.

ADVERTISEMENT