Sport

Andreeea Răducan, dezvăluiri despre Svetlana Khorkina, susținătoare înfocată a lui Vladimir Putin: „Nu schița niciun zâmbet”

Campioana olimpică de la Sydney, Andreea Răducan, a vorbit despre relația cu fosta mare gimnastă a Rusiei, Svetlana Khorkina, care îl susține puternic pe președintele Vladimir Putin.
29.04.2022 | 11:35
Andreeea Raducan dezvaluiri despre Svetlana Khorkina sustinatoare infocata a lui Vladimir Putin Nu schita niciun zambet
Marea gimnastă a Rusiei, Svetlana Khorkina, a ajuns la vârsta de 43 de ani. Sursă foto: Instagram @khorkinasvetlana
ADVERTISEMENT

Mai mulți sportivi ruși importanți și-au manifestat susținerea pentru președintele Rusiei, Vladimir Putin, și pentru invazia din Ucraina, iar forurile internaționale au decis excluderea acestora din toate competițiile.

Primul duel dintre Andreea Răducan şi Svetlana Khorkina

Andreea Răducan este una dintre cele mai bune gimnaste din istoria României, care a câștigat medaliile de aur și argint la Jocurile Olimpice de la Sydney din 2000, având ca rivală și pe celebra gimnastă rusă.

ADVERTISEMENT

Cele două au concurat pentru prima oară una împotriva celeilalte chiar înainte de Jocurile Olimpice din Australia: „Primul contact pe care l-am avut cu ea a fost în 1999, la Campionatul Mondial de la Tianjin.

A fost prima competiție la care am concurat împreună. Până atunci o văzusem doar la televizor, ea fiind mai mare decât mine și ca vârstă și ca performanță”.

ADVERTISEMENT

Andreea Răducan, invitată în Rusia: „Așa se impunea”

Andreea Răducan a rămas impresionată de modul în care era percepută și respectată Svetlana Khorkina în Rusia: „Nu am comunicat prea mult cu ea în perioada competițiilor, ci strictul necesar. Dar am avut posibilitatea să ne cunoaștem mult mai bine după încheierea carierei competiționale.

Am făcut o vizită și în Rusia, ne-am întâlnit cu campionii acolo și întradevăr, așa era, așa se impunea (n.r. – atitudine arogantă). Niciodată nu schița niciun zâmbet”, a spus Andreea Răducan la Pro Arena.

ADVERTISEMENT

Svetlana Khorkina a criticat decizia Federației Internaționale de Gimnastică de interzicere a gimnaștilor ruși și bieloruși

Federația Internațională de Gimnastică a anulat toate competițiile care ar fi trebuit să se desfășoare în Rusia: „Din păcate, Federația Internațională de Gimnastică nu a putut să se abțină și a scris, pe site-ul oficial, următoarele:

‘Sportivii și oficialii din Rusia și Belarus, inclusiv arbitrii, nu vor mai avea dreptul se a lua parte la competiţii organizate de FIG sau licenţiate de FIG, până la noi ordine’.

ADVERTISEMENT

Ei, bine, ce pot spune? Decizia luată nu este în niciun caz în favoarea popularizării, prosperității și dezvoltării gimnasticii în lumea întreagă”, a scris fosta mare gimnastă rusă, pe contul ei oficial de Instagram.

ADVERTISEMENT