Life

Andrei Aradits, de onomastica lui: ”E greu să recunoşti că ai nevoie de ajutorul unui copil”

Andrei Aradits este unul dintre sărbătoriții zilei de astăzi, 30 noiembrie, iar de onomastica lui și-a deschis sufletul pentru cititorii FANATIK.
30.11.2023 | 11:15
Andrei Aradits de onomastica lui E greu sa recunosti ca ai nevoie de ajutorul unui copil
Andrei Aradits are o nouă emisiune la Antena 1 / Fotomontaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

În exclusivitate pentru FANATIK, Andrei Aradits a vorbit despre emisiunea pe care o prezintă și despre copiii alături de care lucrează. El a dezvăluit că adoră rolul pe care îl are ca prezentator. Ba chiar, explică el, a observat că, de mult eori, adulții sunt prea orgolioși pentru a învăța de la cei mici.

Andrei Aradits, dezvăluiri de Sf. Andrei

Andrei Aradits a vorbit despre cum se sărbătorește de Sf. Andrei. Iar astăzi, de onomastica sa, se va ”chefui” prin muncă, fiind la filmările pentru cel mai nou show al său. Emisiunea Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a, spune actorul, este una din care a învățat, la rândul său, multe. Mai ales despre copii și relația cu adulții.

ADVERTISEMENT

În altă ordine de idei, simpaticul prezentator TV recunoaște că nu își amintește de multe bucurii legate de această sărbătoare, dar nu poate uita un cadou cu totul și cu totul inedit: a primit lozuri în plic. Asta după ce, pe când era micuț, cumpărase nenumărare lozuri, toate necâștigătoare.

Andrei Aradits, despre show-ul pe care îl prezintă: ”Îmi place luciditatea formatului”

– Felicitări pentru noua emisiune! Ați avut de-a lungul anilor multe prezente la tv, însă, niciuna în calitate de prezentator. Cum vi se potrivește?

ADVERTISEMENT

Până la „Eşți mai deştept decât un copil de clasa a V-a” am mai fost prezentator doar la diverse mini-emisiuni online, alături de un partener din retail, însă nu ştiu dacă se pune la cv! Totuşi, consider că rolul de rolul ăsta, care aduce mai degrabă a dom’ profesor, mi se potriveşte binişor.  Nu e chiar un contre emploi, cum sunt personajele din seriale pe care le-am interpretat de-a lungul timpului.

– Care este partea care vă place mai mult în acest nou rol?

Îmi place ludicitatea formatului. E o joacă, iar mie îmi place să mă joc. Şi îmi place lucrul cu puştii, sunt incredibil de dezgheţaţi şi de isteţi. Foarte diferiţi de cum eram noi, la vârsta lor.

ADVERTISEMENT

– Emisiunile deja rulează, ce sentimente va încearcă atunci când vă uitați din canapea?

Mie îmi pare rău atunci când concurenții nu știu. Dac-ar fi după mine le-aș da premiul tuturor. Și cel mai tare mi-e ciudă atunci când se întâmplă să greșească răspunsul, nefolosind nicio variantă ajutătoare, din orgoliu. Pentru că uneori e greu să recunoşti că ai nevoie de ajutorul unui copil.

”Nu îi privesc patern pe copiii din platou”

– Este mai greu să fii prezentator sau orice altceva ați experimentat până acum?

Fiecare rol vine cu provocările lui, mi-e greu să aleg unul sau altul.

– În calitate de tată, cum îi vedeți pe prichindeii care va calcă pragul propriei emisiuni?

Nu îi privesc patern pe copiii din platou. Deși îmi sunt dragi și-s foarte haioși, fiecare are părinții proprii. Îi privesc că pe niște parteneri. Pe platou suntem colegi. Avem un scop comun, să facem o emisiune interesantă. Pentru ei nu e doar o joacă, e și o responsabilitate. La vârsta lor, e dificil să găsească resurse de a fi simpatici și concentrați chiar și atunci când n-au chef. Cred că asta ar fi lecția pentru ei.

ADVERTISEMENT

– Cum sunteți ca tată?

Mi-ar plăcea să cred că-s ok. Sincer, ăsta e singurul rol care aș vrea foarte tare să-mi iasă bine. Cred că uneori sunt prea critic și nu validez tânărul suficient. Nu știu ce să zic. Pentru un răspuns onest ar trebui întrebat Eric. Peste vreo 10 ani!

– Ce vă place să faceți cu fiul dumneavoastră?

Îmi place să stau de vorbă cu el, să mă joc cu el. Îmi place să merg la schi cu el. Anul acesta, din păcate, nu reuşim să ajungem la schi, dar ne revanşăm anul viitor.

– Se întâmplă să nu fiți pe aceea și lungime de undă?

Se întâmplă des să fim în conflict. Dar ne certăm pe aceeași lungime de undă! Avem păreri diferite, dar frecvența e comună. Cred că încă vorbim fundamental aceeași limbă, în ceea ce privește valorile umane și modul în care ne raportăm la viață.

Andrei Aradits: „Cineva drag mi-a cumpărat lozuri în plic de ziua mea”

– E Sfântul Andrei, veți petrece sau cum arată onomastica perfectă pentru Andrei Aradits?

Muncesc! Filmăm la emisiune de Sf Andrei. Și-s foarte fericit cu această activitate. Nu prea-mi plac chestiile astea în care trebuie să fiu în centrul atenţiei, aşa că pot doar să sper să fie o zi obişnuită pe platou.

– Vă place să primiți cadouri?

Da. E frumos să știi că cineva s-a gândit la ține și a petrecut timp și efort că să-ți facă o bucurie.

– Care este cea mai mare bucurie de care ați avut parte când vine vorba de această sărbătoare?

Nu știu. Nu-mi vine nimic în cap. Aș putea inventa ceva romantic sau sensibilo-lacrimogen pentru deliciul cititorilor, dar prefer să fiu sincer. Nu-mi aduc aminte de nimic semnificativ care să merite menționat.

– Cine v-a făcut cea mai inedită surpriză?

Odată, în copilărie am cumpărat 100 de lozuri în plic de 3 lei, fiind convins că voi câștiga ceva major. Au fost toate necâștigătoare. Am spus această poveste și cineva drag mi-a cumpărat lozuri în plic de ziua mea. A fost cel mai inedit cadou.

ADVERTISEMENT