News

Andrei Caramitru critică tinerii care nu au o „meserie reală”: „Nu vă suportă mofturile și fițele. Treziți-vă, altfel, ajungeți vai de capul vostru”

Andrei Caramitru a avut încă o reacție spumoasă, în mediul online, de această dată fiind vizați tinerii din România. Ce spune despre aceștia
31.10.2023 | 23:51
Andrei Caramitru critica tinerii care nu au o meserie reala Nu va suporta mofturile si fitele Trezitiva altfel ajungeti vai de capul vostru
Andrei Caramitru critică tinerii care nu au o „meserie reală”. Foto Unsplash
ADVERTISEMENT

Andrei Caramitru critică tinerii care nu au o „meserie reală”. Fostul consilier al lui Dan Barna a avut încă o reacție spumoasă, în mediul online, de această dată fiind vizați cei din noua generație.

Andrei Caramitru critică tinerii care nu au o „meserie reală”

Afirmațiile vin în contextul în care piața muncii din România se confruntă cu o criză a forței de muncă, iar foarte mulți angajatori caută salariați din alte țări, pentru a ocupa posturile disponibile. Acest lucru se întâmplă și pentru că tinerii din România par să nu fie foarte dornici de muncă.

ADVERTISEMENT

Astfel, Andrei Caramitru atrage atenția Generației Z cu privire la importanța alegerii unei „meserii reale”. ”Mesaj către ăștia mai tineri așa. Măi oameni buni – în viața voastră care va fi lungă aveți așa:

ChatGPT și AI care fac pe gratis de 1000 de ori mai mult decât știți voi să faceți/ Competiție de la asiatici și alții care sunt pregătiți să muncească de 2 ori mai mult decât voi. Și sunt și mai educați decât voi, cu mult. Rachete.

ADVERTISEMENT

Angajatorii și în general ăia cu bani (care au și vor avea întotdeauna puterea – oricât credeți voi că votând aberații veți schimba sistemul) nu vă suportă mofturile și Fițele. Și preferă să automatizeze sau să folosească străini chiar mai scumpi decât voi ca să scape de panarama voastră/ Părinții voștri la un moment dat ajung la pensie sau vor fi dați afară din corporație sau job că sunt prea în vârsta – și de unde și ce să vă mai dea”, a scris Caramitru, pe Facebook.

„Munciți mult și învățați o meserie reală”

Acesta susține că tinerii din ziua de azi ar trebui să învețe și să muncească mai mult. Caramitru descrie meseriile alese de noua generație drept ”aberații fără valoare”. „Treziți-vă că e groasă.

ADVERTISEMENT

Munciți mult și învățați o meserie reală – bine de tot (nu aberații care nu au nici o valoare reală pe piață muncii). Altfel ajungeți vai de capul și de mama voastră. Dezastru”, a adăugat Andrei Caramitru.

Tinerii Generației Z sunt atrași, în general, de noile meserii care sunt încă în dezvoltare. Cele mai multe dintre acestea se desfășoară în social media, fiind atrași de meseria de influencer sau vlogger.

ADVERTISEMENT

În raportul „Insights PulseZ – Ediția 2022“, în care au fost incluse răspunsurile a peste 1.200 de oameni din Generația Z, se arată faptul că tinerii petrec din ce în ce mai mult timp în online. 48 % dintre aceștia folosesc Instagramul, 46% YouTube-ul și 45% Facebookul.

ADVERTISEMENT