News

Andrei Caramitru pune tunurile pe austrieci: “Au furat aici în România în neștire. Au un sistem mai corupt decât al nostru”

Andrei Caramitru îi critică dur pe austrieci, după ce ministrul de interne de la Viena s-a declarat împotriva aderării României la spațiul Schengen.
23.11.2022 | 20:50
Andrei Caramitru pune tunurile pe austrieci Au furat aici in Romania in nestire Au un sistem mai corupt decat al nostru
Andrei Caramitru, critici dure la adresa austriecilor: ”Au un sistem mai corupt decât al nostru”. Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea
ADVERTISEMENT

La câteva zile după ce ministrul de interne al Austriei, Gerhard Karner, a spus că țara sa se opune intrării României în Schengen, Andrei Caramitru lansează un atac dur la adresa austriecilor.

Andrei Caramitru, critici dure la adresa austriecilor: ”Au un sistem mai corupt decât al nostru”

Andrei Caramitru scrie, într-o postare pe Facebook, că Austria are un sistem politic mai corupt decât cel din România.

ADVERTISEMENT

”E cazul să vorbim despre Austria. Care are un sistem mai corupt și nenorocit decât al nostru, dacă nu știați.

În ultimele sondaje, 90% dintre austrieci spun că există o problemă de corupție majoră în sistemul lor politic. Ei zic, nu noi”, își începe fostul consilier USR postarea.

ADVERTISEMENT

Apoi, Caramitru a enumerat mai multe scandaluri de corupție care au avut loc în statul austriac din 2014 până în prezent. În ele au fost implicați premieri, miniștri și companii importante.

Andrei Caramitru, despre austrieci: “Au furat aici în România în neștire”

Andrei Caramitru insistă în mesajul său că Austria e ”o țară coruptă complet și iremediabil”. Acesta leagă presupusa corupție a austriecilor și de legăturile lor cu țara noastră.

ADVERTISEMENT

”Băieții ăștia austrieci au furat aici în România în neștire, la scară industrială. Și continuă.

Problema lor e ca au lucrat cu sute, mii de manageri, consultanți și alții pe aici care s-au prins clar ce făceau ăștia. Sigur știu și serviciile de la noi, ce naiba. Există totul documentat în multe locuri prin București”, spune Caramitru.

ADVERTISEMENT

Fiul fostului mare actor Ion Caramitru spune că austriecii pot avea probleme cu legea dacă ”fac probleme cu Schengenul”.

”Deci dacă doamne ferește fac probleme cu Schengenul. Dacă fac probleme cu Petromul. Păi, vine tăvălugul și hopa hopa ajunge fix în cartierele frumoase din Viena, nu de alta, dar Kovesi e la Bruxelles și există și Interpol pentru chestii de astea.

Și pe bună dreptate – nu vorbim de aplicarea legii și de lupta anti-corupție în UE? E uite. Așa că ciocul mic mă băieți, stați liniștiți că e de rău, e de foarte rău”, încheie Caramitru.

ADVERTISEMENT
Tags: