News

Andrei Caramitru: „Singurele organizații care contează în Româna sunt PSD, AUR și BOR”

Andrei Caramitru, fostul consilier al lui Dan Barna, susține că dor trei organizații contează în România din perspectiva orientării viitoare a țării noastre.
26.12.2023 | 09:18
Andrei Caramitru Singurele organizatii care conteaza in Romana sunt PSD AUR si BOR
Andrei Caramitru/ Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Andrei Caramitru, fost consilier al lui Dan Barna pe vremea când acesta era președinte al USR, susține că orientarea pro-occidentală sau pro-rusă a României depinde de liderii pe care îi vor avea în viitor trei organizații: partidele AUR și PSD și Biserica Ortodoxă Română.

Ceva simplu, cheat code, ca sa înțelegeți unde se îndreaptă Romania. Contează doar trei organizatii acum: PSD, AUR si BOR (restul sunt total irelevanți):
– suntem spre direcția occidentală (cât de cât) – dacă la BOR rămâne șef Daniel, dacă la PSD e Ciolacu si la AUR oameni ca Terheș (cetățean american si membru la republicani) sunt promovați;
– cădem spre Rusia dacă la BOR vine Șpagoveanu, la PSD Firea și la AUR sunt promovați oameni gen Călin Georgescu (sau o iau înapoi pe Șoșoacă).

ADVERTISEMENT

Deci e ușor de înțeles situația actuala si viitoare. Priviți fără ură și preconcepții situația din singurele organizații care contează: PSD, AUR și BOR. În rest – evident puteți vota cu alții, chiar e bine și sănătos. Zic doar să înțelegeți situațiunea”, a scris Andrei Caramitru pe Facebook.

Deși în trecut a fost un critic fervent al PSD, în ultima vreme Caramitru și-a nuanțat opiniile despre principalul partid de guvernământ devenind, în același timp, mult mai critic față de foștii săi colegi din USR.

ADVERTISEMENT

Într-o altă postare, din luna octombrie, Andrei Caramitru afirmat că nu ar trebui blamați românii care votează cu PSD întrucât dreapta românească fie a fost incapabilă să fie o forță unificată, fie a guvernat prost, astfel că opțiunea pentru social-democrați poate fi explicată rațional.

O sa fiți foarte supărați pe mine pentru postarea asta. Dar trebuie să v-o zic. De 30 și ceva de ani – se întâmplă ACELEAȘI lucruri (cu singura excepție primii ani ai lui Băsescu):

ADVERTISEMENT

– Dreapta e împarțită în nu știu câte partide și personaje care se cearta între ei si nu se pot coaliza si organiza. Liderii care ies la suprafață sunt varza total.
– De fiecare data când câștigă – management-ul e un dezastru total. Haos si impact zero. Si după dam vina pe electorat ca gândește «a furat dar a si făcut» si Votează PSD. Electoratul e perfect rațional. E normal sa preferi asta decât «a furat un pic dar nu a făcut absolut nimic”, a scris Andrei Caramitru.

De altfel, cu o lună înainte, Andrei Caramitru susținuse decizia primului-ministru Marcel Ciolacu a taxa marile companii din sectorul bancar și energetic, precum și impozitarea veniturilor IT-iștilor, mai ales că pentru aceștia lovitura nu este atât de mare.

ADVERTISEMENT

Știu ca vai vai au crescut taxele pe IT-iști si pe freelanceri și pe micro aueleu. Și mie mi-au crescut taxele of of. Credeți ca îmi convine … insa nu o sa mor de foame si nici IT-iștii nu au probleme reale hai sa fim puțin serioși.

Unde însă e chestia foarte tare : a dublat peste noapte taxele pe bănci. Boom pe Raiffeisen si Erste. A crescut taxa de solidaritate pe energie. Booom major pe OMV”, afirma Caramitru într-o altă postare pe Facebook.

ADVERTISEMENT