Sport

Andrei Rațiu, șansă uriașă după amicalul României la Madrid. Ce notă a primit după cele mai multe minute bifate în La Liga

Andrei Rațiu a prins minute bune de joc în meciul lui Vallecano din La Liga. Fundașul dreapta a avut o prestație consistentă contra lui Celta Vigo.
31.03.2024 | 20:11
Andrei Ratiu sansa uriasa dupa amicalul Romaniei la Madrid Ce nota a primit dupa cele mai multe minute bifate in La Liga
Andrei Rațiu a evoluat aproape un meci întreg la Vallecano după amicalele naționalei. Foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Andrei Rațiu a evoluat 81 de minute pentru Vallecano în remiza albă cu Celta Vigo, scor 0-0, în etapa a 30-a din La Liga. Fundașul român dorit la începutul anului de Fiorentina a fost introdus în minutul 16 al meciului după accidentarea lui Alvaro Garcia.

Andrei Rațiu a jucat 81 de minute pentru Vallecano în La Liga după amicalele naționalei României

Andrei Rațiu a început pe banca de rezerve duelul din deplasare al lui Vallecano cu Celta Vigo, în etapa a 30-a din La Liga. Forțat de accidentarea lui Alvaro Garcia din minutul 16, antrenorul Iñigo Pérez l-a trimis pe teren pe Andrei Rațiu.

ADVERTISEMENT

Vallecano a scos un punct din deplasarea cu Celta Vigo, scor 0-0. Andrei Rațiu, care a evoluat în total 81 de minute, a avut o prestație consistentă și a pus umărul la punctul obținut de echipa sa. Totodată, fundașul dreapta al naționalei României a avut contribuții importante pe fază ofensivă.

În urma evoluției din meciul cu Celta Vigo, Andrei Rațiu a primit nota 6,9 din partea statisticienilor de la Sofa Score. Vallecano ocupă locul 16 în La Liga, cu 30 de puncte în tot atâtea partide, la 5 puncte distanță de primul loc retrogradabil.

ADVERTISEMENT

Celta Vigo – Vallecano 0-0, meciul din La Liga cu cele mai multe minute pentru Rațiu în 2024

Andrei Rațiu a bifat în Celta Vigo – Vallecano 0-0 meciul din La Liga cu cele mai multe minute în acest an. Internaționalul român în vârstă de 25 de ani a mai jucat doar 63 de minute pe 31 ianuarie cu Atletico Madrid (1-2), 4 minute cu Mallorca (1-2) pe 11 februarie și 13 minute cu Betis (2-0) în etapa precedentă.

Cifrele lui Rațiu la echipa de club nu arată bine înainte de EURO 2024. Fundașul dreapta a fost rezervă neutilizată în șapte partide din La Liga în acest an, iar în alte două meciuri a fost introdus pe final. Fotbalistul român a fost titular o singură dată în La Liga la Vallecano în acest an.

ADVERTISEMENT

La finalul lunii martie, Andrei Rațiu a fost prezent în cantonamentul naționalei României. Fundașul dreapta de 25 de ani a fost rezervă neutilizată cu Irlanda de Nord (1-1) și integralist în amicalul cu Columbia (2-3) de pe Civitas Metropolitano.

Rațiu a fost titular la începutul anului în meciurile lui Vallecano din Cupa Regelui. Pe 6 ianuarie, echipa lui Iñigo Pérez a trecut în „șaisprezecimi” de Huesca după 2-0 în prelungirile partidei.

ADVERTISEMENT

În „optimi”, cu Rațiu titular, Vallecano a pierdut cu Girona, scor 1-3, iar echipa lui Iñigo Pérez a fost eliminată. Fundașul dreapta român mai are contract cu Vallecano până în vara anului 2028.

ADVERTISEMENT