Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Andrei Vochin a lăudat gestul cu care Zeljko Kopic i-a cucerit pe jucători și pe fanii lui Dinamo

Andrei Vochin, impresionat de carisma lui Zelko Kopic, antrenorul lui Dinamo. Gestul cu care a cucerit România la meciul cu Farul.
14.02.2024 | 23:50
Andrei Vochin a laudat gestul cu care Zeljko Kopic ia cucerit pe jucatori si pe fanii lui Dinamo
Andrei Vochin și Giani Kiriță, convinși că Zeljko Kopic e noul lider din vestiarul lui Dinamo. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Andrei Vochin a analizat pe larg victoria lui Dinamo de la Ovidiu în fața campioanei României. Analistul FANATIK SUPERLIGA a pus însă accent pe un gest al antrenorului croat care a trecut aproape neobservat.

Andrei Vochin, convins că Zeljko Kopic o poate salva pe Dinamo

Andrei Vochin a comentat gestul lui Zeljko Kopic care a purtat o banderola cu Dinamo și „Unicul Căpitan” la meciul cu Farul. Despre acest lucru a scris și iamsport.ro: „Discutăm în emisiune și se întâmplă foarte multe lucruri care țin de unul dintre cei patru piloni ai dezvoltării oricărui sportiv: tehnic, tactic, fizic și mental. 

ADVERTISEMENT

Noi în cele mai multe dintre emisiuni și antrenorii când ies la televizor după cele mai multe meciuri spun: ‘Am pierdut meciul pentru că n-am avut mentalitate, că n-am avut atitudine, că n-am avut curaj, am fost fricoși’, și așa mai departe.

De ce zâmbesc? Pentru că în staff-urile acestor minunați antrenori există specialiști în zona tehnică, tactică: antrenorii principali, antrenorii secunzi. Există specialist în zona fizică: preparatorul fizic care face și desface, există kinetoterapeuți, doctori. Foarte rar aud că în staff există un specialist în domeniul mental. 

ADVERTISEMENT

Vorbim despre Abdallah și răspunsul lui Andrei Nicolescu este: ‘Arată mai bine pentru că l-am ajutat și noi să arate mai bine discutând mai mult cu el, stând mai aproape de el’. Foarte bine ați făcut. 

Dar probabil că dacă în interiorul clubului există oameni specializați ar fi spus lucrul ăsta mult mai devreme, în momentul în care te întrebai cum de Abdallah care arăta atât de bine în Luxemburg sau în divizia a doua din Belgia nu mai seamănă absolut deloc cu Abdallah din prima parte la Dinamo”.

ADVERTISEMENT

Andrei Vochin crede că Zeljko Kopic este un foarte bun psiholog: „Un antrenor inteligent, școlit”

Andrei Vochin a continuat să exemplifice: „Specialistul pe domeniul respectiv ar fi spus: ‘Măi oameni buni, aveți grijă la integrare că e un om din străinătate venit în București, care poate încă nu a fost integrat cum trebuie. Poate are probleme’. Poate nu-și găsește casă, se întâmplă niște lucruri de genul ăsta. 

Am fost acum la cursuri la licența PRO și a venit Dani Rizer de la UEFA, cel care e mentorul pentru antrenorii români și a ținut mai multe prelegeri despre comunicare. Le spunea că din ce în ce mai mult marii antrenori au ei proprii antrenori. Oameni care vin în special din mental coaching sau chiar alți foști mari antrenori cu care se consultă, de la care învață foarte multe lucruri și care îi ajută pe mai departe. 

ADVERTISEMENT

O astfel de măsură pe care o ia Kopic poate veni din el, să fie el un antrenor foarte bun pe acest pilon al patrulea care pentru mine e însă numărul unu al înțelegerii zonei mentale, emoționale, sociale. Și vine și face chestia asta cu banderola sau vine și discutăm mai mult cu Abdallah. Un antrenor inteligent și școlit”.

Giani Kiriță, convins că Dinamo nu mai era la retrogradare dacă Zeljko Kopic ar fi venit mai devreme: „A contat foarte mult”

Giani Kiriță a spus lucrurilor pe nume ca de obicei: „Andrei Nicolescu a vrut să zică altfel. A contat foarte mult schimbarea de antrenor, dar fiind prieten cu Burcă n-a vrut să dea în el, să îl jignească sau să îl coboare. A dat-o altfel. Pe românește contează schimbarea de antrenor, atitudinea. 

Cu siguranță el este liderul din vestiar și am spus-o. Doar că schimbarea asta de antrenor trebuia făcută de la jumătatea turului și totul era altfel”, a declarat căpitanul lui Dinamo, la FANATIK SUPERLIGA, emisiunea care e LIVE în fiecare luni, marți și vineri pe FANATIK.RO de la 10:30.

Andrei Vochin laudă gestul lui Zeljko Kopic. Observații importante despre antrenorul lui Dinamo

ADVERTISEMENT