News

Angajata unei firme de transport din Germania a furat 6 milioane de euro. Este căutată de poliție de o săptămână

O tânără de 26 de ani a furat 6 milioane de euro. Polițiștii o caută de o săptămână. Cum a reușit femeia să dea „lovitura”
10.09.2023 | 18:00
Angajata unei firme de transport din Germania a furat 6 milioane de euro Este cautata de politie de o saptamana
Angajata unei firme de transport din Germania a furat 6 milioane de euro. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Angajata unei firme de transport din Germania a furat 6 milioane de euro. Incidentul a avut loc acum mai bine de o săptămână, dar polițiștii nu au reușit să dea de urma ei în tot acest timp.

Angajata unei firme de transport din Germania a furat 6 milioane de euro

Hoața, în vârstă de 26 de ani, lucra la compania de transport de bani Prosegur, la sediul din Potsdam din nord-estul Germaniei. Planul pus la punct de femeie nu pare să fi fost foarte dificil.

ADVERTISEMENT

Potrivit Bild, se pare că angajata pur și simplu a intrat în posesia unei chei. În acest fel, a reușit să deschidă seiful în care se aflau banii. Apoi, i-a băgat în saci și s-a întors la muncă, după care a dispărut.

Deși jaful s-a produs pe 2 septembrie, reprezentanții firmei au realizat că lipsesc cele 6 milioane de euro abia peste 2 zile. Pe data de 4 septembrie au anunțat oamenii legii cu privire la fapta femeii.

ADVERTISEMENT

Angajații au constatat că tânăra de 26 de ani este vinovată după ce au verificat imaginile surprinse de camerele de supraveghere instalate în filiala din Postdam, notează sursa menționată.

Hoața a deschis seiful, apoi a îndesat pur și simplu bancnotele în saci de gunoi. Ulterior, s-a întors la muncă de parcă nu s-ar fi întâmplat nimic. După terminarea programului, a plecat cu tot cu genți.

ADVERTISEMENT

Femeia ar fi avut complice un cetățean turc

Deși anchetatorii nu au dezvăluit suma exactă care a fost furată, surse judiciare au precizat pentru Bild că este vorba de șase milioane de euro. „Nu dorim să oferim nicio informație despre suma exactă.

Nici despre cursul infracțiunii și alte măsuri ale poliției în acest moment. Pot să confirm furtul și faptul că suspectul nu a fost încă arestat”, a transmis Carla Mostertz, purtătoare de cuvânt a parchetului.

ADVERTISEMENT

De altfel, anchetatorii bănuiesc că angajata de 26 de ani a avut un complice. Este vorba despre un bărbat în a cărui mașină a urcat atunci când a plecat de la locul de muncă. Acesta are 33 de ani și este cetățean de origine turcă. Supectul se află în custodia polițiștilor.

 

ADVERTISEMENT