News

Angajații CFR, prinși băuți la lucru. Printre feroviarii zăpăciți de alcool se numără și o femeie impiegat

Mai mulți angajați CFR responsabili de siguranța feroviară au fost prinși băuți la lucru, printre ei fiind și o femeie impiegat.
15.10.2023 | 17:58
Angajatii CFR prinsi bauti la lucru Printre feroviarii zapaciti de alcool se numara si o femeie impiegat
Angajații CFR, prinși băuți la lucru. Foto: PRO TV
ADVERTISEMENT

Anunțul a făcut făcut de Poliția Română, care în colaborare cu Autoritatea de Siguranţă Feroviară de la nivelul Autorităţii Feroviare Române, au efectuat o razie și au verificat cu etilotestul aproape 1.000 de angajați la CFR. Oamenii erau responsabili de siguranța circulației și mai mulți dintre ei s-au ales cu dosar penal.

Printre feroviarii zăpăciți de alcool se numără și o femeie impiegat

Cel puțin patru indivizi au avut alcoolemia foarte mare, dintre aceștia fiind doi electromecanici, un șef de echipă de întreținere și o femeie impiegat. Controalele au fost făcute în perioada 6 iunie – 30 septembrie, scopul fiind creșterea siguranței pe calea ferată. Așadar, din totalul de aproape 1.000 de persoane testate, patru au consumat alcool la lucru și s-au ales cu dosar penal, conform Știrile PRO TV.

ADVERTISEMENT

”În perioada 6 iunie – 30 septembrie 2023, poliţiştii de la transporturi au acţionat pentru creşterea gradului de siguranţă şi securitate pe infrastructura naţională de căi ferate, în colaborare cu Autoritatea de Siguranţă Feroviară Română de la nivelul Autorităţii Feroviare Române.

Obiectivele acţiunilor au fost prevenirea producerii de evenimente/accidente feroviare, prevenirea riscurilor profesionale, protecţia sănătăţii şi securităţii lucrătorilor, eliminarea factorilor de risc şi accidentare, verificarea respectării serviciului continuu maxim admis pe locomotivă şi prevenirea şi combaterea consumului de alcool şi substanţe interzise, în timpul serviciului, la bordul locomotivelor/automotoarelor, în trenuri, staţii de căi ferate, depouri de locomotive, revizii de vagoane şi halte de mişcare/călători.

ADVERTISEMENT

Au acţionat poliţişti de la transporturi, lucrători de la A.S.F.R., sprijiniţi de angajaţi feroviari, care au executat 495 de controale, au legitimat 949 de persoane cu atribuţii în siguranţa circulaţiei şi au efectuat verificări în 232 de unităţi de cale ferată şi 145 de trenuri”, au transmis IGPR printr-un comunicat de presă.

Autoritățile au anunțat că 949 de angajați ai CFR au fost verificați, printre care 180 de mecanici de locomotivă. Pe lângă acele 4 cazuri menționate, polițiștii au mai transmis că ”pe durata acţiunii au constatat 10 infracţiuni, fiind cercetate 10 persoane depistate în flagrant delict. Alte 8 persoane au fost duse la spital, în vederea prelevării probelor biologice de sânge”.

ADVERTISEMENT

Oamenii legii au oferit mai multe detalii referitor la acești angajați care au băut la lucru. Unul dintre aceștia a fost identificat pe 28 iunie 2023 la ora 1:00, în gara din Brașov, fiind vorba despre un electromecanic cu alcoolemia de 0.40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La fel a fost identificat pe 22 iunie în Galați un șef de echipă de întreținere, care consumase băuturi alcoolice în cantități impresionante. În aceeași situație e și un alt electromecanic din Brăila, care pe 22 august a fost găsit beat la lucru, deși se afla în timp ce își exercita atribuțiile de serviciu.

ADVERTISEMENT

”În urma testării cu aparatul alcooltest, s-a constatat faptul că electromecanicul a consumat băuturi alcoolice, motiv pentru care s-a procedat la conducerea acestuia la sediul poliţiei, apoi la o unitate spitalicească, în vederea prelevării de mostre biologice de sânge, pentru stabilirea alcoolemiei. În cauză, a fost întocmit dosar penal.

În urma testării cu aparatul etilotest, s-a constatat faptul că a consumat băuturi alcoolice, motiv pentru care s-a procedat la conducerea acesteia la o unitate spitalicească din Galaţi, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabiliri alcoolemiei. În cauză, s-a întocmit dosar penal”, a mai transmis IGPR.

ADVERTISEMENT
Tags:
Gregorian Bivolaru, arestat la Paris. Îşi obliga victimele să plătească
Gregorian Bivolaru, arestat la Paris. Îşi obliga victimele să plătească "în natură": videochat sau munci manuale. Ţinea 26 de femei în casă
”Cum e viața de nevastă de fotbalist?”. A răspuns fără să stea pe...
”Cum e viața de nevastă de fotbalist?”. A răspuns fără să stea pe gânduri
Fostul căpitan din Liga 1, dezlănțuit în stradă pentru AUR: „CINE SUNTEM NOI?”...
Fostul căpitan din Liga 1, dezlănțuit în stradă pentru AUR: „CINE SUNTEM NOI?” » S-a întors în politică și îi face jocurile lui George Simion: imagini incredibile surprinse în week-end
Irinel Columbeanu a trăit o nouă umilinţă, după ce a ajuns la mila...
Irinel Columbeanu a trăit o nouă umilinţă, după ce a ajuns la mila lui Gigi Becali
Fenomen bizar și rar pe litoralul românesc: Marea Neagră s-a retras zeci de...
Fenomen bizar și rar pe litoralul românesc: Marea Neagră s-a retras zeci de metri spre larg
Ce s-a întâmplat la priveghiul Ronei Hartner din Toulon? Sora artistei a povestit...
Ce s-a întâmplat la priveghiul Ronei Hartner din Toulon? Sora artistei a povestit cu amărăciune: Biserica era plină de…
Informația nopții despre Ovidiu Lipan Țăndărică! România e în stare de SOC
Informația nopții despre Ovidiu Lipan Țăndărică! România e în stare de SOC
Ce operații estetice are Natalia Mateuț. Trecerea timpului este ireversibilă
Ce operații estetice are Natalia Mateuț. Trecerea timpului este ireversibilă
ULTIMA ORĂ! După moartea Ronei Hartner, este din nou doliu în România. S-a...
ULTIMA ORĂ! După moartea Ronei Hartner, este din nou doliu în România. S-a stins un alt mare actor!
Cum arată Bianca Drăgușanu după ce și-a făcut 'cat eyes' chirurgical. S-a filmat...
Cum arată Bianca Drăgușanu după ce și-a făcut 'cat eyes' chirurgical. S-a filmat când medicul i-a cusut pleoapele
„Nu-i las!” Planul pus la cale de cel confundat cu unul dintre suspecții...
„Nu-i las!” Planul pus la cale de cel confundat cu unul dintre suspecții crimei de la Sibiu
Pasiunea nebună a secolului: ritualul din dormitor prin care Napoleon era cucerit total...
Pasiunea nebună a secolului: ritualul din dormitor prin care Napoleon era cucerit total de iubita lui, Josephine
Pierdere de timp și bani. De ce facem paradă pe 1 Decembrie? România,...
Pierdere de timp și bani. De ce facem paradă pe 1 Decembrie? România, depășită militar de Myanmar