Sport

Anghel Iordănescu, verdict clar despre meciurile echipei naționale: „Nu am fost mulțumit de nivelul jocului! Cel mai important e că am adus două puncte”

Anghel Iordănescu a dat un verdict clar despre meciurile echipei naționale, recunoscând că nu a fost mulțumit de nivelul jocului.
29.06.2023 | 20:08
Anghel Iordanescu verdict clar despre meciurile echipei nationale Nu am fost multumit de nivelul jocului Cel mai important e ca am adus doua puncte
Anghel Iordănescu, verdict clar despre meciurile echipei naționale. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Fostul selecționer este de părere că punctele aduse de „tricolori” din deplasările cu Elveția și Kosovo reprezintă cel mai mare câștig, certându-i pe fotbaliștii români, despre care spune că sunt prea capricioși și răsfățați.

Anghel Iordănescu, verdict clar despre meciurile echipei naționale

Anghel Iordănescu a dat un verdict clar despre meciurile echipei naționale și consideră că punctele acumulate în ultimele două deplasări sunt cel mai mare câștig al „tricolorilor”, nefiind mulțumit de nivelul jocului:

ADVERTISEMENT

„Să fiu sincer, nici eu nu am fost mulțumit de nivelul jocului. Dar una peste alta au fost două deplasări grele, cu echipe importante.

Una a fost cea mai bună echipă din grupă și cealaltă a fost o echipă care speră și vrea să se califice. Așteptam un alt joc, așteptam ca nivelul pe care băieții noștri îl dezvoltă să fie unul care ne mulțumește.

ADVERTISEMENT

Cred că cel mai important e rezultatul. Au fost două deplasări grele, prima pe un teren dificil și greu, iar a doua cu cea mai bună echipă din grupă”.

„Cel mai important e că am adus două puncte din deplasare. Dacă facem un bilanț, avem 8 puncte care ne dau în continuare speranțe.

ADVERTISEMENT

Pentru ce va urma, jucătorii echipei națională trebuie să-și ridice nivelul, mai ales la nivelul echipelor de club. Dacă programarea nu ne-a ajutat, noi avem mari probleme de capacitate la final de sezon, iar aceste lucruri se văd”, a mai spus Anghel Iordănescu, la TV DigiSport.

„Competiția noastră internă are o valoare scăzută!”

„Jucătorii noștri au o altă constituție, jucătorii noștri nu fac față la un regim de jocuri care se dispută repede. Și să fim serioși, nivelul competiției interne nu ne ajută.

ADVERTISEMENT

Competiția noastră internă este una, chiar dacă o lăudați, e una scăzută. Depinde pe cine uimesc. Dacă aceste jocuri sunt 2-3 la nu știu câte etape, e prea puțin.

Cred că jucătorii noștri, chiar dacă sunt talentați, chiar dacă au potențial, sunt capricioși și mofturoși datorită educației pe care le-o dăm la cluburi. 

Așteptăm ca jucătorii noștri în toamnă să-și ridice nivelul la echipa de club, cât și la echipa națională. Înseamnă un alt angajament și să aibă credința că se pot obține rezultate foarte bune.

Din punctul meu de vedere, cel mai mare câștig au fost cele două puncte, corelate cu rezultatele celorlalte meciuri, ținând cont că s-a jucat într-o perioadă neconvenabilă pentru noi”, a continuat Anghel Iordănescu.

„Discutăm foarte mult despre fotbal, discutăm despre tactică, despre adversar, dar, în final, decizia e a selecționerului și sunt convins că face același lucru și cu staff-ul său.

Urmărește competiția internă, urmărește meciurile jucătorilor noștri din străinătate, dar el ia decizia și bine face. Competiția noastră internă ne încântă, însă jucăm noi cu noi.

Cu mici excepții, când am ajuns să jucăm meciuri în cupele europene nu ne-am mai descurcat. Ce mă deranjează cel mai mult e că în campionat apar jucători din străinătate cu valoare extrem de scăzută. Dar noi nu supărăm pe regula U21, care a mai dat câțiva jucători.

O echipă se construiește prin rezultate. Pe termen lung, tot primele două meciuri sunt importante, după care mai vedem. Dacă aș fi fost președintele FRF-ului, aș fi pus 2 jucători U21.

Unul l-aș fi pus cum e pus de FRF, adică impus, iar al doilea l-aș fi pus premiat. Clubul care ar fi folosit 2 jucători U21 ar fi primit un premiu consistent, care ar fi stimulat. Decât să aduci străini, mai bine aș fi promovat tineri”, a mai spus fostul selecționer.

ADVERTISEMENT