Sport

Echipa națională a României, declin în clasamentul FIFA după remizele din Kosovo și Elveția. Cum stau adversarele din preliminariile Euro 2024

Naționala României a obținut două remize uriașe în Kosovo și Elveția în campania de calificare la Euro 2024, dar acest lucru nu a salvat-o de o coborâre în clasamentul FIFA.
29.06.2023 | 16:20
Echipa nationala a Romaniei declin in clasamentul FIFA dupa remizele din Kosovo si Elvetia Cum stau adversarele din preliminariile Euro 2024
Naționala României a obținut două remize uriașe în Kosovo și Elveția în campania de calificare la Euro 2024, dar acest lucru nu a salvat-o de o coborâre în clasamentul FIFA. Sursă foto: SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

”Tricolorii” s-au întors cu două puncte extrem de importante din deplasările avute în Kosovo și Elveția, două dintre contracandidatele la calificarea la turneul final, însă jocul a fost unul dezamăgitor.

Coborâre de o poziție în clasamentul FIFA pentru naționala României

În urma celor două rezultate de egalitate din preliminariile Campionatului European din 2024, echipa națională a României a coborât un loc în clasamentul FIFA şi este acum pe poziţia 47, cu 1.443,98 puncte.

ADVERTISEMENT

Dintre adversarele ”tricolorilor” în campania de calificare la Euro 2024, reprezentativa Elveţiei este cel mai bine clasată, menținându-se pe locul 12, cu 1.661,12 puncte, în timp ce formația Israelului se află pe poziția 75, în urcare trei locuri, cu 1.323,81 puncte.

Formația Belarusului se menține pe locul 98, cu 1.212,28 puncte, echipa din Kosovo a coborât un loc și este pe poziția 108, cu 1.179,69 puncte, iar reprezentativa din Andorra se află pe locul 155, în coborâre două poziții, cu 1.022,30 puncte.

ADVERTISEMENT

Campioana mondială Argentina se menține pe primul loc al ierarhiei, cu 1.843,73 puncte, fiind urmată de vicecampioana mondială Franţa, cu 1.843,54 puncte, iar pe locul 3 este în continuare Brazilia, cu 1.828,27 puncte.

”Tricolorii” sunt neînvinși în preliminarii după patru meciuri

Valentin Mihăilă a fost „arma secretă” a lui Edi Iordănescu în deplasarea din Elveția. Introdus pe teren în repriza secundă a partidei de la Lucerna, atacantul Parmei a strălucit pur și simplu, reușind două goluri care ne mențin neînvinși în preliminarii.

ADVERTISEMENT

Atacantul Parmei a răbufnit, fiind deranjat de criticile la care sunt supuși jucătorii echipei naționale. El cere microbiștilor să aibă încredere, fiindcă toți ”tricolorii” sunt hotărâți să aducă mult dorita calificare la Euro 2024.

Fostul internațional Marcel Răducanu i-a ironizat pe Nicolae Stanciu, Florinel Coman și Ianis Hagi, despre care a spus că nu s-au ridicat la nivelul așteptărilor, dezvăluind și o discuție pe care a avut-o cu Anghel Iordănescu, în care vorbeau despre faptul că fotbaliștii români nu mai știu să dribleze.

ADVERTISEMENT

România a rămas pe locul 2 în grupa I din preliminariile Euro 2024. „Tricolorii” au adunat 8 puncte în primele patru etape, iar în septembrie urmează duelul extrem de important cu Israel pe Arena Națională. Liderul grupei este Elveția, cu 10 puncte.

ADVERTISEMENT
Tags: