Sport

Anglia – Spania 1-0, finala Euro U21 2023. Britanicii au câștigat dramatic titlul european. Video

Anglia a câștigat dramatic finala Euro U21 2023 împotriva Spaniei, scor 1-0. Naționala iberică a ratat penalty la ultima fază după execuția lui Abel Ruiz.
08.07.2023 | 20:58
Anglia  Spania 10 finala Euro U21 2023 Britanicii au castigat dramatic titlul european Video
Anglia U21 a devenit noua campioană europeană după finala dramatică împotriva Spaniei. Foto: Twitter.
ADVERTISEMENT
08-07-2023
15:59

Anglia U21 - Spania U21 1-0 (Palmer 45+4)

Vezi video cele mai importante faze AICI!

FINAL DE MECI. Naționala de tineret a Angliei a câștigat titlul european. Ibericii au avut șansa să trimită disputa în prelungiri. „Centralul” a acordat penalty după o cădere în careu a lui Abel Ruiz în urma analizei VAR. Totuși, jucătorul Spaniei a ratat, iar Anglia U21 a devenit noua campioană europeană.

Min. 90+9: Abel Ruiz a fost cel care a executat, însă șutul tânărului fotbalist iberic a fost respsins de James Trafford. Portarul englez a avut o dublă intervenție. 

Min. 90+6: Abel Ruiz a căzut în careu după un contact cu un adversar, iar arbitrul a acordat penalty după consultarea VAR. 

Min. 88: Sergio Gomez șutează de la marginea careului. Mingea trece pe lângă poarta lui Trafford.

Min. 51: Abel Ruiz a reușit să trimită mingea în poartă, însă golul a fost anulat după analiza VAR pentru ofsaid în construcția fazei. 

Min. 45+4: GOOL Anglia U21! Palmer execută cu precizie o lovitură liberă, iar mingea deviată de zid se duce în poartă. 

Min. 44: Colwill lovește excelent mingea, care lovește bara. Ocazie importantă de gol pentru britanici. 

Min. 19: Ocazie mare de gol pentru Spania! Paredes trimite spre poartă cu o lovitură de cap, însă mingea trece pe lângă țintă. 

Min. 1 – A început finala Campionatului European de tineret Anglia – Spania!

08-07-2023
15:10

Echipele de start la Anglia U21 - Spania U21, ora 19:00

Anglia U21: Trafford – Garner, Colwill, Harwood-Bellis, Aarons – Smith Rowe, Jones, Gibbs-White, Gomes – Palmer, Gordon. Rezerve: Rushworth, Griffiths, Archer, Branthwaite, Cresswell, Doyle, Elliott, Johnson, Madueke, Skipp, Thomas. Antrenor: L. Carsley. 

Spania U21: Tenas – Gomez, Paredes, Pacheco, Miranda – Blanco, Baena – Sancet – Rodri, Ruiz, Gomez. Rezerve: Agirrezabala, Roman, Barrenetxea, Bernabe, Camello, Gila, Guillamon, Martinez, Oroz, Riquelme, Sanchez, Veiga. Antrenor: S. Denia. 

Sâmbătă, 8 iulie are loc, cu începere de la ora 19:00, finala EURO U21 ediția 2023, organizată în România și Georgia în perioda 21 iunie – 8 iulie. Pe teren se vor afla două dintre echipele considerate a avea șanse la câștigarea trofeului, respectiv Anglia și Spania, care au mai câștigat această competiție, Spania de cinci ori și dacă o va face din nou va stabili un record de succese la Under 21.

Unde se joacă finala Euro U21 ediția 2023, Anglia – Spania

Finala EURO U21, ediția 2023, se dispută sâmbătă, 8 iulie, de la ora 19:00, pe stadionul Adjarabet Arena din orașul georgian Batumi. Alegerea FIFA a surprins oarecum, pentru că era de așteptat ca meciul pentru trofeu să se joace într-una dintre capitalele celor două țări organizatoare, România și Georgia, respectiv București sau Tbilisi. Probabil dacă naționala Georgiei, care a reușit să se califice în sferturi, ar fi mutat finala la Tbilisi, cu peste 50.000 de oameni în tribune, dacă ar fi ajuns până în ultimul act.

ADVERTISEMENT

La Batumi media de spectatori la meciurile jucate până acum la această competiție nu au adunat mai mult de 7000 de spectatori în tribune. Stadionul din Batumi a fost finalizat în 2020 și a costat 25 milioane de euro. Are un design special în exterior, cu efecte de lumini cu totul speciale. Aici și-a exprimat dorința de a juca partidele de acasă interțări și naționala Georgiei de rugby.

Cine transmite la TV finala Euro U21 ediția 2023, Anglia – Spania

Finala EURO U21, ediția 2023, Anglia – Spania, se joacă sâmbătă, 8 iulie, de la ora 19:00, pe stadionul Adjarabet Arena din orașul Batumi și va putea fi urmărită în direct și în exclusivitate numai pe postul TVR 1, televiziunea națională având exclusivitate pentru întreaga durată a competiției. Mai puteți urmări finala intrând pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

Toate bune și frumoase pentru un spectacol sportiv demn de o finală europeană, fie și la U21, doar că vremea s-a declarat a fi cel mai mare inamic al fotbalului în ultimele zile și va continua să fie la fel de potrivnică până marți, 11 iulie. De joi, 6 iulie, Batumi și o mare parte din Georgia au intrat sub dominația ploii, care cade în reprize de mai multe ori pe parcursul zilei și sunt toate premisele la fel să fie și în ziua finalei ba chiar și la ora startului ei. Arbitrul meciul va fi norvegianul Espen Eskas, 35 de ani, cel care a mai condus deja la acest turneu final partidele Georgia – Portugalia 2-0, Cehia – Germania 2-1, Portugalia – Belgia 2-1 în faza grupelor și sfertul de finală care a întristat toată Georgia, 0-0 cu Israel, calificare Israel după lovituri de departajare.

Ce jucători lipsesc din finala Euro U21, ediția 2023

Din fericire finala EURO U 21 nu va fi văduvită de prezența celor mai buni jucători din ambele reprezentative. Astfel cei doi selecționeri vor putea pune în practică schemele de joc gândite cu oamenii pe care îi consideră a fi cei mai potriviți în planurole lor tactice. Acest lucru oferă posibilitatea ca ambele echipe să dea tot ce pot.

ADVERTISEMENT

La englezi s-au remarcat de-a lungul acestui turneu Smith Rowe și Palmer, ei fiind motoarele unei Anglii care a funcționat fără greșeală, dovadă și faptul că nu a primit gol. La spanioli Sergio Gomez, jucătorul lui Manchester City, Abel Ruiz sau  Miranda sunt jucătorii care au ieșit cel mai mult în evidență.

Cote la pariuri la finala Euro U21, ediția 2023, Anglia – Spania

O finală europeană Anglia – Spania, fie ea și la nivelui reprezentativelor U21, este un meci de top și considerat, în mod firesc, extrem de echilibrat inclusiv la casele de pariuri. Acest lucru este justificat pe deplin și de cotele acordate de bookmakeri, cu un foarte ușor avantaj de partea Angliei: 2,65 contra 2,75. E logic faptul că acest echilibru se menține și la alt nivel, șansă dublă 1X având 1,45 iar X2 1,50. Gol marcat Anglia are cotă de 1,35 la fel ca Spania și similitudinea este și la opțiunea cine câștigă trofeul, ambele echipe având 1,90.

ADVERTISEMENT

Sunt două precedente între cele două echipe naționale U21 în meciuri oficiale, la turneul final din 2009, victorie cu 2-0 pentru Anglia și la cel din 2011, când a fost egal, 1-1. La actuala ediție Anglia a fost în grupa C (victorii cu toate cele trei echipe la zero: Cehia, Israel, Germania), apoi în sferturi a urmat 1-0 cu Portugalia și în semifinale repetarea succesului cu Israel, tot fără gol primit, deci nici un gol primit pânâ acum! Spania a fost în grupa B (3-0 cu România, 1-0 cu Croația și 2-2 cu Ucraina), apoi 2-1 după prelungiri cu Elveția și cel mai bun meci, 5-1 în semifinale cu Ucraina.

ADVERTISEMENT