News

Animalul care a băgat spaima în oamenii din Ploiești, de câteva săptămâni: “Nu poți să știi unde se ascunde”

Locuitorii din Ploiești au intrat în panică de câteva săptămâni, după ce au aflat că un urs dă târcoale orașului și pare de negăsit.
13.08.2023 | 10:59
Animalul care a bagat spaima in oamenii din Ploiesti de cateva saptamani Nu poti sa stii unde se ascunde
Animalul care a băgat spaima în oamenii din Ploiești, de câteva săptămâni: “Nu poți să știi unde se ascunde”
ADVERTISEMENT

Totul a început cu un apel la 112 care a pus pe jar autoritățile. Polițiștii, alături de jandarmi, vânători și pompieri au pornit în căutarea ursului. Au folosit inclusiv drone, însă ursul e de negăsit. Martorii spun că au văzut animalul de mai bine de o lună la periferia Ploieștiului, lângă o rafinărie.

Animalul care a băgat spaima în oamenii din Ploiești

Cea mai recentă alarmă a fost dată sâmbătă dimineață, 12 august, la ora 5:00. Un trecător i-a anunțat pe jandarmi că a văzut ursul, însă echipajele de urgență ajunse la fața locului nu au reușit să-l prindă. Căutările au continuat pe toată durata zilei și a nopții, în speranța că animalul sălbatic ar putea să iasă la iveală.

ADVERTISEMENT

Localnicii sunt speriați și se tem pentru copiii lor, care ar putea da nas în nas cu ursul. ”Copiii sunt speriați, sunt speriați. Există (n.r. riscul de a se întâlni cu ursul), fiind și o zonă mai în afara orașului cu multă vegetație, nu poți să știi unde se ascunde”, a transmis un locuitor din zonă.

Conform PRO TV, autoritățile au instituit mai multe patrule de control și puncte fixe și au cerut și ajutorul polițiștilor din Brașov, care au ajuns la fața locului cu o dronă dotată cu o cameră cu termoviziune, folosită pentru a căuta urși. Primarul din Ploiești, Andrei Volosevici, anunță că animalul e foarte greu de găsit pe timpul zilei.

ADVERTISEMENT

”Putem să îl căutăm mult și bine ziua, se adăpostește, se bagă în stufăriș nu o să îl găsim niciodată. Și atunci haideți să mergem în forță noaptea și să ne lămurim în primul rând dacă scanând chiar dăm de el să știm măcar dacă într-adevăr este urs”, a transmis primarul, lăsând să se înțeleagă că totul ar putea fi de fapt o farsă pusă la cale de mai mulți ploieșteni puși pe glume proaste.

Între timp, Nicolae Ghiță, reprezentant AJPS Prahova, a mărturisit că ursul ar putea fi de fapt un câine, pentru că oamenii legii au momentan încredere doar în ”martori”, și nu au nicio dovadă că există un urs. Cert e că vânătorii sunt pregătiți să tranchilizeze ursul și să-l relocheze, asta, desigur, dacă există de fapt un urs.

ADVERTISEMENT

”S-au înmulțit foarte tare în pădurile noastre, din zona noastră, urșii mai puternici îi alungă, îi bat și ei sunt nevoiți să caute alt teritoriu și hrană găsită cât mai ușor. Din cauza interzicerii vânătorii s-a ajuns aici. Nu știm despre ce discutăm pentru că a fost un apel, putea să fie un câine mai mare între boscheții ăia. Nu se știe până nu se va confirma 100%”, a transmis Ghiță.

Cazul seamănă izbitor cu cel din Târgoviște, din 2022, când autoritățile au intrat în alertă pentru că un cetățean a sunat la 112 și a spus că un leu se plimbă prin oraș. În realitate leul era un câine maidanez, situația ridicolă fiind ”rezolvată” în cele din urmă de experții chemați la fața locului să prindă ”bestia”.

ADVERTISEMENT

“Acţiunile de căutare s-au sistat în jurul orei 17:20, după aproximativ 6 ore, fără identificarea vreunui animal sălbatic. În continuare, zona unde a fost semnalată prezenţa leului este monitorizată de echipe mixte, jandarmi şi poliţişti, pentru a se putea interveni prompt în situaţia posibilei apariţii a acestuia“, transmitea atunci IJJ Dâmboviţa.

ADVERTISEMENT