Life

Animalul care a fost vândut cu o sumă record. Stă la baza formării unei rase românești

Unul dintre cele mai faimoase animale din lume, scos la licitație. Câți bani a fost dispus să plătească viitorul proprietar pentru el.
19.02.2024 | 08:12
Animalul care a fost vandut cu o suma record Sta la baza formarii unei rase romanesti
Suma exorbitantă cu care a fost vândut un animal la o licitație. Sursa foto: Canva
ADVERTISEMENT

Un animal foarte popular a reușit să stabilească un adevărat record. Acesta a fost vândut contra unei sume uriașe în cadrul unei licitații din Bavaria. Despre ce rasă este vorba și cât au fost dispuși să plătească oamenii pentru un astfel de exemplar rar.

Bovinele din rasa Simmental, printre cele mai scumpe din lume

Un taur Simmental se numără printre cele mai scumpe animale, la propriu. Exemplarul în vârstă de doar 11 luni a fost scos la licitație, în Bavaria. Fiind o rasă destul de rară, nu este de mirare că prețul său a fost unul uriaș.

ADVERTISEMENT

Taurul Simmental este cel mai scump taur care s-a vândut, până acum, la o licitație de profil. Cel care l-a cumpărat a fost dispus să plătească pe el nici mai mult, nici mai puțin de 206.000 de euro.

Prețul taurului este unul justificat, având în vedere că acest exemplar este rar, iar rasa sa este recunoscută pentru anumite caracteristici. De exemplu, Simmental are o valoare de reproducere genomică de 151, iar starea sa de sănătate și fitness sunt extraordinare.

ADVERTISEMENT

Rasa Simmental este originară din Elveția, mai exact, din Valea Simmental, de unde provine și numele său. În Elveția, această rasă este cunoscută ca fiind una dintre cele mai bune producătoare de lapte și carne.

Bălțata românească are la bază trăsăturile rasei Simmental

Un taur din această rasă poate ajunge să cântărească 1000 de kilograme, în timp ce vacile cântăresc mai puțin, undeva la 700 de kilograme.

ADVERTISEMENT

Vacile sunt recunoscute pentru laptele de calitate pe care îl produc. În fiecare an, producția medie a unei vaci din rasa Simmental ajunge la 5.000 de litri. Însă, există și anumite exemplare ale acestei rase care pot produce și 10.000 de litri pe an.

Rasa Simmental este una dintre cele mai cunoscute și răspândite din Europa. Rasa bălțata românească are la baza formării sale rasa Simmental, iar unele caracteristici sunt comune ambelor rase.

Taur Simmental vândut zilele acestea la licitație deține, momentan, titlul pentru cea mai scumpă bovină. Însă, înaintea lui, alte exemplare au fost vândute pentru sume exorbitante.

ADVERTISEMENT

În 2018, faimosul taur Versace a fost scos la licitație, iar pentru acest exemplar unic, viitorul său proprietar a plătit 166.000 de euro. Înainte de vânzarea taurului Simmental, o vacă din rasa Holstein-Friesian a fost vândută cu 83.000 de euro.

ADVERTISEMENT
Tags: