News

De unde provine, de fapt, brânza de vaci tradițională vândută în piețele volante. Nu vei mai cumpăra după ce vei afla adevărul. E șocant

După un control în piețele volante, ANPC a aflat, cu stupoare, de unde provine o parte din brânza de vaci tradițională vândută de unii comercianți.
02.12.2023 | 16:51
De unde provine de fapt branza de vaci traditionala vanduta in pietele volante Nu vei mai cumpara dupa ce vei afla adevarul E socant
ANPC a aflat de unde vine brânza de vaci tradițională vândută în piețele volante. Sursa foto (ilustrativ): Facebook
ADVERTISEMENT

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a depistat, recent, locul din care provine, în realitate, brânza de vaci tradițională vândută în piețele volante.

ANPC a aflat de unde vine brânza de vaci tradițională vândută în piețele volante

Cetățenii care aleg să-și facă cumpărăturile din piețele volante și evită astfel marile lanțuri de supermarketuri o fac în ideea de a găsi aici produse tradiționale, cu un gust deosebit. Cu alte cuvinte, vor să simtă calitatea.

ADVERTISEMENT

Ei bine, treptat, în astfel de locuri își fac apariția tot mai mulți impostori. În urmă cu câteva zile, însuși președintele ANPC, Horia Constantinescu, a dat de o înșelătorie de proporții într-o piață din Capitală.

Cum s-a ajuns aici? În timpul unui control de rutină, o comerciantă din București a fost prinsă în flagrant chiar de președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului (ANPC). Femeia vindea brânză luată din magazin și mințea că este un ”produs tradițional”, marcă proprie.

ADVERTISEMENT

Inspectorii ANPC au constatat că majoritatea produselor aflate pe taraba comerciantei nu aveau etichetă. Ele erau expuse drept ”tradiționale”. Sesizând nereguli, cei de la ANPC au întrebat-o pe vânzătoare de unde provin aceste produse.

@horiaconstantinescuanpc

După câteva scandaluri și ieșiri necontrolate ale unora dintre comercianți sper ca ordinea să se fi restabilit iar înșelarea consumatorilor să rămână istorie

♬ original sound – Horia Constantinescu

Șeful ANPC: ”Nici brânza de vaci nu mai e ce a fost”

Într-o primă fază, femeia a crezut că poate să-l mintă pe Horia Constantinescu, însă apoi a recunoscut că brânza provine de la supermarket și nu e realizată artizanal, așa cum își mințea clienții.

ADVERTISEMENT

”După câteva scandaluri și ieșiri necontrolate ale unora dintre comercianți, sper ca ordinea să se fi restabilit iar înșelarea consumatorilor să rămână istorie. Nici brânza de vaci nu mai e ce a fost. În piața volantă din fața Academiei Militare, tradițională este înșelarea.

Deci brânza de vaci este de asemenea industrializată. Nu este o brânză de vaci așa cum se pretinde în mod tradițional”, a declarat președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor.

ADVERTISEMENT

Întregul episod cu dialogul dintre șeful ANPC și vânzătoarea de false produse tradiționale apare pe contul de TikTok al reprezentantului statului. Incidentul s-a semnalat la o piață din fața Academiei Militare din București.

ADVERTISEMENT
Tags: