Puțini știu despre animalul care a speriat pe toată lumea. Acesta poate să ucidă lei și nu se teme nici de șerpii veninoși, pe care îi mănâncă fără nicio problemă. Este vorba despre bursucul african, considerat cel mai agresiv mamifer din lume.
Animalul apare chiar și în Cartea Recordurilor, unde este caracterizat drept „cel mai neînfricat animal din lume”, cel puțin raportat la corpul său mic. Bursucul african trăiește în vizuini abandonate de alte animale, doar în Africa și în Asia.
Animalele au niște gheare mari și puternice pe care le folosesc de la a se hrăni până la riposta cu violență.
Bursucul african are o piele foarte groasă și elastică care îl face foarte bun în orice tip de confruntare. Se cunosc cazuri în care un mic bursuc a ucis lei, tigrii și chiar crocodili.
Animalul are o reputație înfricoșătoare și au existat dovezi conform cărora acesta mănâncă inclusiv șerpi periculoși, cum ar fi pitonii sau cobrele.
O legendă spune că un bursuc african a avut o confruntare cu un bivol adult și lupta s-a încheiat prin castrarea animalului din urmă.
O mențiune privind această bătălie apare încă din 1947, iar reputația bursucului african spune că poate să castreze antilope, zebre și nu în ultimul rând oameni. În Pakistan, oamenii spun că bursucii africani dezgroapă cadavrele din morminte.
Chiar dacă are o așa reputație, hrana zilnică preferată a bursucului este constituită din miere. De fapt, de aici îi vine și numele: „Mâncătorul de miere din zona Capului”.
Bursucii mielați african se hrănesc frecvent cu rozătoare mici, cum ar fi șoarecii, șobolanii și alte animale mici.
În plus față de hrana de origine animală, acești bursuci pot să consume și fructe, plante și alte materiale vegetale.
Acești bursuci sunt de dimensiuni medii, având o lungime a corpului de aproximativ 55-77 de centimetri, la care se adaugă o coadă de 17-30 de centimetri.