Life

Cine este femeia care a intrat în Cartea Recordurilor pentru cea mai lungă barbă din lume. „Mă bărbieream de cel puţin trei ori pe zi”

Ea este femeia cu cea mai lungă barbă din lume. A refuzat să se mai bărbierească, iar anul acesta a intrat în Cartea Recordurilor.
12.08.2023 | 10:45
Cine este femeia care a intrat in Cartea Recordurilor pentru cea mai lunga barba din lume Ma barbieream de cel putin trei ori pe zi
Ea este femeia cu cea mai lungă barbă din lume. Sursa foto: colaj Fanatik/ capturi YouTube
ADVERTISEMENT

O femeie din Statele Unite ale Americii a intrat în Cartea Recordurilor pentru cea mai lungă barbă din lume. Erin Honeycutt, din Michigan, obișnuia să se bărbierească de cel puțin trei ori pe zi, dar a renunțat la acest obicei după ce și-a pierdut vederea periferică.

Cine este femeia cu cea mai lungă barbă din lume

Erin Honeycutt, din Michigan, are 38 de ani și o barbă de 30 de centimetri lungime. Femeia suferă de sindromul ovarian polichistic, conform The Guardian. Afecțiunea produce un dezechilibru hormonal ce poate duce, printre alte simptome, la creșterea excesivă a părului.

ADVERTISEMENT

Aceeași problemă o are și o femeie din Australia, considerată de unii „o ciudățenie”, însă pe Erin a adus-o în Cartea Recordurilor. Ei a început să-i crească barba încă de când avea 13 ani și mult timp a încercat să scape de ea prin diferite mijloace: bărbierire, epilare cu ceară sau alte produse destinate îndepărtării părului.

„Probabil că mă bărbieream de cel puţin trei ori pe zi”, a declarat femeia cu cea mai lungă barbă din lume pentru organizația Guinness. A făcut asta pe tot parcursul adolescenței și după ce a ajuns la maturitate.

ADVERTISEMENT

La un moment dat, însă, și-a pierdut o parte din vedere, iar bărbieritul a devenit obositor. Astfel, la sugestia soției sale, femeia a decis să-și lase barbă. Pe 8 februarie 2023, a intrat în Cartea Recordurilor în Caro, Michigan.

Erin Honeycutt a preluat titlul de la Vivian Wheeler, în vârstă de 75 de ani, care avea o barbă de 25,5 centimetri. Dar femeia ascunde o poveste mult mai tristă. Sindromul ovarelor polichistice nu este singura afecțiune de care suferă.

ADVERTISEMENT

Femeii i-a fost amputat un picior

În timp ce era in spital pentru tratarea unei răni, femeia cu cea mai lungă barbă din lume a dezvoltat o infecție bacteriană. Piciorul său devenise septic și canceros, iar medicii au decis să-i amputeze jumătatea inferioară a membrului.

De asemenea, hipertensiunea arterială i-a provocat un accident vascular cerebral. Cu toate acestea, Erin a încercat să nu lase problemele de sănătate să o doboare și a ales să privească viața cu o doză de optimism.

ADVERTISEMENT

Și medicii i-au spus că, astfel, are cu 3% mai multe șanse să se vindece. „Lucrul care m-a făcut să trec peste pierderea unui picior, a vederii – sincer – a fost că aveam o rezervare pentru o croazieră”, a explicat femeia care a intrat în Cartea Recordurilor pentru cea mai lungă barbă din lume.

ADVERTISEMENT