Life

Animalul care i-a lăsat pe toţi fără cuvinte. A fost cea mai neașteptată apariție. E doar a doua oară în ultimii 100 de ani când s-a lăsat văzut

Un animal extrem de rar a fost surprins de camerele de filmat într-o pădure. Este a doua oară când își face apariția în ultimul secol.
06.10.2023 | 20:00
Animalul care ia lasat pe toti fara cuvinte A fost cea mai neasteptata aparitie E doar a doua oara in ultimii 100 de ani cand sa lasat vazut
Animalul care a fost surprins pentru prima oară în 100 de ani. Sursa foto: Unsplash
ADVERTISEMENT

Un  animal foarte rar întâlnit a fost surprins într-o pădure din Califiornia. Este a doua oară în ultimii 100 de ani când oamenii au văzut creatura. Specialiștii în fauna sălbatică au rămas surprinși.

Animalul rar care a fost surprins pentru a doua oară în ultimul deceniu

Pentru a doua oară în ultimii 100 de ani, un gluton sălbatic a fost surprins într-o pădure din California. Ultima dată, creatura a fost surprinsă în anul 2008, în Pădurea Națională Tahoe, scrie dcnews.ro. 

ADVERTISEMENT

Specialiștii au rămas surprinși de apariție, dar sunt de părere că nu este posibil ca animalul să fie același văzut în trecut și asta pentru că durata medie de viață a acestei specii este de 12 ani.

Potrivit usda.gov, primul gluton a fost surprins pe teritoriul Statelor Unite ale Americii a fost văzut în sălbăticie în anul 1920. Aceste animale apar foarte rar în California, ele sunt văzute mai des Canada și Alaska.

ADVERTISEMENT

Cum arată creatura

Glutonul face parte dinte-o specie pe cale de dispariție, protejată prin lege. Când vine vorba de aspectul său, animalul se aseamănă destul de tare cu un urs, dar cu dimensiuni mult mai reduse, totuși.

Masculii pot cântări la maturitate 10.9-27.5 kg, iar femelele între 7 și 19 kilograme. Glutonii au forma capului și dinții mai rotunzi decât al altor specii carnivore de dimensiuni similare.

ADVERTISEMENT

Animalul se trage din aceeași familie cu  nevăstuicile, dihorii sau jderii, fiind cel mai mare dintre toți. Speciliaștii sunt de părere că animalul se ascunde de oameni, acesta fiind și motivul pentru care este văzut este atât de rar.

Glutonul se sperie foarte ușor și de aceea preferă să stea ascuns în viziuni pe care le construiește de unul singur. Pe teritoriul Statelor Unite ale Americii trăiesc, conform Serviciului Parcurilor Naționale, între 300 și 1000 de exemplare.

ADVERTISEMENT

Pe de altă parte, statisticile arată că, în trecut, gutonii erau văzuți mai des în zonele de sud din America, precum California, Utah și Colorado. În ultimii ani, însă, s-au retras spre partea de nord.

ADVERTISEMENT