Life

Animalul căruia îi este lene să mănânce. Doarme peste 20 de ore pe zi și de restul stă la soare

Nu toate animalele vânează pentru a supraviețui. Există și excepții care preferă să doarmă mai bine de 20 de ore într-o zi
27.11.2023 | 12:05
Animalul caruia ii este lene sa manance Doarme peste 20 de ore pe zi si de restul sta la soare
Animalul care doarme mai mult de jumătate din zi. Este cel mai leneș mamifer de pe pământ Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că în lume există o diversitate uimitoare a animalelor. Fiecare dintre ele este specială în felul său, iar unii se remarcă prin abilități nebănuite. De exemplu, capacitatea de a dormi mai mult de 20 de ore pe zi.

Leneșul, singurul animal care moare de foame cu stomacul plin

Animalele sunt complexe și nu încetează să uimească prin felul lor de a fi. Fiecare dintre vietățile sălbatice se remarcă prin trăsături uimitoare, care îi ajută să supraviețuiască chiar și în cele mai dure condiții.

ADVERTISEMENT

În timp ce multe animale din sălbăticie sunt proiectate să vâneze și să își asigure hrana, la polul opus se află leneșul. Este unul dintre animalele care doarme cel mai mult și care, așa cum îi spune numele, este caracterizat de lene.

Leneșului îi este, de cele mai multe ori, greu chiar și să mănânce. În marea parte a timpului, acesta preferă să doarmă. Doarme atât de mult, încât 20 de ore pe zi nu poate fi deranjat de nimeni.

ADVERTISEMENT

De cele mai multe ori, în habitatul lui natural, leneșul poate fi văzut în timp ce atârnă agățat de crengile copacilor. Unul dintre cele mai mari avantaje ale sale este faptul că își poate roti capul cu 270 de grade.

Această abilitate unică îi permite celui mai leneș animal de pe planetă să caute cu ușurință hrana. Deși îi este lene să se hrănească, leneșul trebuie să se hrănească pentru a rezista oricărei intemperii.

ADVERTISEMENT

Nu există animal mai leneș decât… leneșul

La fel ca și posesorul, metabolismul leneșului este și el foarte încet. Digestia poate dura luni întregi, chiar dacă este vorba și despre simple frunze. Pentru ca acestea să fie digerate, este nevoie de o temperatură ridicată a corpului.

Chiar dacă poate părea greu de crezut, există sezoane dure, precum cel rece, în care leneșii pot muri de foame. Deși au stomacul plin, faptul că nu au temperatura necesară digestiei, duce, de cele mai multe ori, la dispariția acestuia.

ADVERTISEMENT

Leneșul poate fi destul de greu observat în habitatul său natural. De cele mai multe ori, blana sa este acoperită cu alge de culoare verde. Acestea îl ajuta foarte mult la camuflare și îl scapă de multe pericole.

Și, totuși, leneșul are și câteva avantaje comparativ cu alte animale. Spre deosebire de alte specii, organismul leneșului rezistă mult mai bine contaminărilor cu otravă sau traumatismelor. În plus, în cazul său, rănile adânci se vindecă mult mai repede și aproape că sunt inexistente cazurile de infecții.

ADVERTISEMENT
Tags:
Dialog halucinant între vedetele Pro TV. Filmați în timp ce analizau cât de...
Dialog halucinant între vedetele Pro TV. Filmați în timp ce analizau cât de sexy sunt colegele: „Dacă ele sunt «piese» acum, cum erau când plesneau de tinerețe?”
După 8 ani, a recunoscut relația cu Ion Țiriac și a spus totul...
După 8 ani, a recunoscut relația cu Ion Țiriac și a spus totul despre viața lângă un miliardar: "Mai bine plâng pe un iaht!"
Locul în care se consumă cele mai multe droguri. Este o universitate de...
Locul în care se consumă cele mai multe droguri. Este o universitate de top în care 90% dintre studenți au încercat
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără...
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără el”. A vorbit despre unul dintre cele mai grele momente
Prețul uriaș cu care se vinde cea mai scumpă proprietate din lume
Prețul uriaș cu care se vinde cea mai scumpă proprietate din lume
Garsonieră de 15 metri pătraţi,
Garsonieră de 15 metri pătraţi, "cu patul sub masă", scoasă la vânzare cu 143.000 de euro, preţ redus. Afaceri cu imobiliare în Milano
Cât de mare e riscul ca Rusia să ciuntească Republica Moldova. O profesoară...
Cât de mare e riscul ca Rusia să ciuntească Republica Moldova. O profesoară româncă din SUA explică la ce să ne așteptăm
Luna Plină în Fecioară pe 24 februarie. Gemenii, Fecioarele, Săgetătorii și Peștii vor...
Luna Plină în Fecioară pe 24 februarie. Gemenii, Fecioarele, Săgetătorii și Peștii vor fi cei mai influențați de Luna Plină
Ce a transmis Silvia Chifiriuc, soția lui Petre Roman, în ziua în care...
Ce a transmis Silvia Chifiriuc, soția lui Petre Roman, în ziua în care Mioara a decedat: ”Numai așa vine binele și fuge răul”
Echipamentul care va ajunge în toate casele românilor. Se montează gratuit
Echipamentul care va ajunge în toate casele românilor. Se montează gratuit
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor!...
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor! Imaginile au ajuns virale: „Nu cred că e ceva rușinos...”
Ce religie are Cătălin Măruță. A fost botezat la fel ca părinții lui
Ce religie are Cătălin Măruță. A fost botezat la fel ca părinții lui
Bianca Drăgușanu a îmbrăcat o bluză transparentă și și-a lăsat sânii la vedere....
Bianca Drăgușanu a îmbrăcat o bluză transparentă și și-a lăsat sânii la vedere. Ultimele intervenții estetice pe care și le-a făcut
Concurentul de la Românii au talent pe care nimeni nu-l va uita: „Singura...
Concurentul de la Românii au talent pe care nimeni nu-l va uita: „Singura șansă a fost să-L simt pe Dumnezeu”