Life

Animalul căruia îi place să stea ascuns și-a făcut apariția într-o comună din România. Localnicilor nu le-a venit să creadă când l-au văzut

Animalul căruia îi place să stea ascuns a apărut într-o comună din România. Localnicii au fost foarte surprinși să-l vadă.
09.03.2024 | 16:54
Animalul caruia ii place sa stea ascuns sia facut aparitia intro comuna din Romania Localnicilor nu lea venit sa creada cand lau vazut
Animalul care obișnuiește să stea ascuns, surprins într-o comună din România. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Animalul căruia îi place să stea ascuns a fost surprins într-o comună din România. Localnicii au fost mirați de această apariție. Este vorba despre un prădător de temut.

Animalul căruia îi place să stea ascuns, apariție într-o comună din România. Oamenii au fost surprinși

Un animal rar a fost surprins în județul Bistrița-Năsăud. Deși obișnuiește să stea ascuns, a coborât din pădure târziu, aproape de miezul nopții, pe străzile din comuna Ilva Mare.

ADVERTISEMENT

Oamenii au fost surprinși să-l vadă, mai ales că o asemenea apariție este foarte rară. Este vorba un animal de o frumusețe rară, care nu obișnuiește să apară în public.

Lătratul câinilor i-a alertat pe oameni, care au ieșit imediat din locuințele lor pentru a vedea ce se întâmplă. Râsul se afla pe o mașină, vizibil speriat și nedumerit.

ADVERTISEMENT

Localnicii din zonă au ieșit din case la miezul nopții și s-au mirat să vadă un râs speriat, potrivit Observator News. Din fericire, animalul nu a provocat daune și a dispărut imediat după apariție.

Râs surprins comună
Un râs surprins în comuna Ilva Mare. Sursa foto: Observator News/Colaj Fanatik

Râsul este un animal care trăiește izolat și evită contactul cu oamenii. Tocmai din acest motiv, care mulți se miră atunci când îl văd pe străzi, în apropierea caselor oamenilor.

ADVERTISEMENT

De curând, un exemplar de râs a fost surprins în pădurile din România, filmat de o cameră dintr-un parc național. Acesta a fost filmat în Parcul Național Cheile Nerei, iar râsul ieșise atunci la vânătoare.

Cu toate că este un animal foarte frumos și maiestuos, este și extrem de periculos, conform specialiștilor. Este cea mai mare felină din Europa și este rareori surprinsă în timp ce circulă prin natură.

ADVERTISEMENT

Râsul, un bun prădător, care atacă pe neașteptate

După urs și lup, râsul este al treilea cel mai periculos prădător din Europa. Are un trunchi scurt și picioarele sunt lungi, picioarele fiind foarte bine dezvoltate.

Râsul este considerată a fi cea mai frumoasă felină din Europa. Este a treia specie ca dimensiune dintre mamiferele carnivore din țara noastră.

Este un animal care se deplasează fără a face zgomot. În plus, este un bun prădător și atacă pe neașteptat, fiind capabil de a face salturi foarte mari. Poate alerga eficient chiar și prin zăpadă, astfel că prada nu are șanse în fața lui.

Animalul trăiește și vânează solitar, pe teritoriile pe care nu tolerează alte animale adulte, mai ales dacă sunt de același sex. Sursele de hrană, dar și densitatea populației de râși din zona respectivă influențează teritoriul ales de râs.

Poate devora o căprioară în doar câteva zile și îngroapă prada pentru a reveni asupra ei mai târziu. Rozătoarele se numără și ele printre speciile vânate de râs.

ADVERTISEMENT