News

Animalul crescut în România care se vinde pe bandă rulantă în afara țării. Românii nu sunt învățați să mănânce această carne

Animalul crescut în România care se vinde pe bandă rulantă în afara țării este unul extrem de drăgălaș, dar românii nu sunt învățați să mănânce această carne.
24.04.2024 | 15:23
Animalul crescut in Romania care se vinde pe banda rulanta in afara tarii Romanii nu sunt invatati sa manance aceasta carne
Animalul crescut în România care se vinde pe bandă rulantă în afara țării. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Un animal crescut în România se vinde pe bandă rulantă în afara țării. Deși carnea sa este delicioasă și are numeroase proteine și vitamine, românii nu sunt învățați să o mănânce s-ar părea.

Animalul crescut în România care se vinde pe bandă rulantă în afara țării

Deși în România cresc o mulțime de animale, se pare că marea majoritate ajung mai apoi să fie vândute în străinătate. Calitatea cărnii este mult mai apreciată în alte țări, decât la noi.

ADVERTISEMENT

Animalul crescut în România care se vinde pe bandă rulantă în afara țării este chiar mielul. Deși fermierii recunosc că au o marfă bună, se pare că românii nu sunt chiar atât de interesați de ea.

Doar în perioada Paștelui, carnea de miel e la mare căutare. În rest, se pare că românii nu fac o obișnuință și preferă mai degrabă carnea de porc, cea de vită, ori cea de pasăre sau peștele, arată Adevărul.

ADVERTISEMENT

Între timp, producția merge mai departe. Spre exemplu, zeci de mii de miei din județele Galați, dar și Vrancea, urmează să ajungă în țările arabe. Tirurile încarcă mieii vii, direct de la stână. Iar producția e una chiar foarte bună.

Românii nu sunt ”învățați” să consume carne de miel

Ștefan Patrichi, crescător de animale, a confirmat faptul că vinde pe bandă rulantă miei în afara țării. Doar 800 de miei au fost încărcați recent pentru export în țările arabe. Și marfă nu rămâne mai deloc.

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește prețurile, este bine cunoscut faptul că înainte de Paște, prețul pentru carnea de miel este ceva mai mare. Carcasa de un kilogram spre exemplu ajunge să coste chiar și 45 de lei.

„A venit tirul și i-am încărcat. 800 de miei am vândut pentru export, în țările arabe. Miei au cântărit în medie 30 de kilograme. Noi suntem mulțumiți pentru că vindem marfa, nu rămânem cu ei.

ADVERTISEMENT

Pe piața internă nu avem loc, din păcate. Am mai păstrat 200 de miei pentru prăsilă, dintre care 100 o să-i vindem la noi. Carcasa de un kilogram carne de miel costă 35-45 de lei kilogramul”, spune Ștefan Patrichi, crescător de animale.

De ce se vinde carnea de miel pe bandă rulantă în afara țării? Fermierii au remarcat că în țările arabe, acest tip de carne e mult mai apreciat. De altfel arabii plătesc și mai bine. De cealaltă parte, românii nu sunt tocmai învățați cu acest tip de carne.

„Dacă nu ar veni cei din țările arabe să ne cumpere mieii, am fi intrat în faliment. Românii nu sunt învățați să mănânce carne de miel. Comuniștii ne-au spus că trebuie să mâncăm pește congelat, nu carne de miel! Așa am fost crescuți”, a adăugat fermierul.

ADVERTISEMENT
„Nu duce gunoiul, nu strânge masa, nu face altceva decât bani”. Cum e...
„Nu duce gunoiul, nu strânge masa, nu face altceva decât bani”. Cum e căsnicia unei vedete din România cu un fost sportiv de peformanță
Prețurile de pe litoralul românesc au luat-o razna. Cât au ajuns să coste...
Prețurile de pe litoralul românesc au luat-o razna. Cât au ajuns să coste produsele obișnuite din supermarket
Divorț-șoc în familia Nadiei Comăneci. Numele marii campioane de la Montreal a fost...
Divorț-șoc în familia Nadiei Comăneci. Numele marii campioane de la Montreal a fost implicat într-un scandal matrimonial
Vremea 27 mai - 24 iunie 2024. Început de vară cu temperaturi de...
Vremea 27 mai - 24 iunie 2024. Început de vară cu temperaturi de peste 30 de grade Celsius, dar şi fenomene meteo extreme
Cântăreaţa cea mai excentrică din România, care s-a distrat cu Puşcaş pe Insula...
Cântăreaţa cea mai excentrică din România, care s-a distrat cu Puşcaş pe Insula Miliardarilor, a apărut pe stradă fără sutien!
În sânii goi, pe covorul roșu de la Cannes! Doar Bella Hadid poate...
În sânii goi, pe covorul roșu de la Cannes! Doar Bella Hadid poate să facă asta! Cum a apărut supermodelul / FOTO
CÂND vin PENSIILE în luna IUNIE. Se DAU mai MULȚI BANI
CÂND vin PENSIILE în luna IUNIE. Se DAU mai MULȚI BANI
Cine este Florian Coldea, celebrul general SRI acuzat de trafic de influență și...
Cine este Florian Coldea, celebrul general SRI acuzat de trafic de influență și spălare de bani. Ar fi cerut sute de mii de euro pentru a rezolva probleme în justiție
Secretul unei omlete perfecte. Marile greșeli de evitat
Secretul unei omlete perfecte. Marile greșeli de evitat
Au apărut probleme în paradis? Mesajul transmis de Monica Bîrlădeanu pe Internet: Când...
Au apărut probleme în paradis? Mesajul transmis de Monica Bîrlădeanu pe Internet: Când cineva îți dă timpul lui, dăruiște și tu!
Sondaj IPSOS: Nicușor Dan, pe primul loc în cursa pentru Primăria Capitalei. Ce...
Sondaj IPSOS: Nicușor Dan, pe primul loc în cursa pentru Primăria Capitalei. Ce scor înregistrează Piedone și Firea
Hotelul din România unde s-a filmat celebrul film „Nea Mărin miliardar”. Locul are...
Hotelul din România unde s-a filmat celebrul film „Nea Mărin miliardar”. Locul are o istorie fascinantă