Life

Animalul cu care un român a dat lovitura! Un kilogram de carne poate ajunge să coste chiar și 400 de dolari

Animalul cu care un român a dat lovitura. Un kilogram de carne e foarte scump, ajungând să coste chiar și 400 de dolari.
08.09.2023 | 12:19
Animalul cu care un roman a dat lovitura Un kilogram de carne poate ajunge sa coste chiar si 400 de dolari
Un român a dat lovitura după ce a adus în țară un animal unic în lume. Sursa foto: Pixabay, captură Antena 3 CNN/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Animalul cu care a dat lovitura un român este unic în lume, iar carnea acestuia este foarte scumpă. Bărbatul are o fermă în județul Timiș, iar ideea i-a venit după o vizită în Germania.

Animalul cu care un român a dat lovitura. Carnea se poate vinde și cu 400 de dolari per kilogram

Românul a adus în țară animale unice în lume, a căror carne este cea mai scumpă. Este vorba despre vacile din Wagyu. Un singur animal poate ajunge să coste 30.000 de dolari, iar carnea de vită din această specie este considerată un lux.

ADVERTISEMENT

Carnea de vită Wagyu este produsă mai ales în Japonia, fiind apreciată pentru faptul că are un gust bogat. Un kilogram poate ajunge să coste chiar și 400 de dolari.

În ferma sa de la Becicherecu Mic,din  judeţul Timiş, Raimond Rusu crește vite Wagyu. Este unul dintre primii crescători de vaci din această rasă la noi în țară.

ADVERTISEMENT

“Am luat mai multe rase de vaci. Şi Angus, şi bălţată pe linia de carne, iar din Wagyu am încercat embrionări în Germania şi am adus vaci gestante de pe urma cărora am obţinut aceşti viţei de Wagy”, a spus Raimond Rusu pentru Antena 3 CNN.

În prezent, efectivele de vite Wagyu de la noi din țară nu depășesc 400 de capete, dar sectorul este în plină dezvoltare. La ferma românului din Timiș, cresc peste 100 de vite.

ADVERTISEMENT

“La ora actuală avem în jur de 60 sau poate 60 de vaci fătătoare, avem un taur autorizat pentru montă, încă trei tauri autorizaţi care îi băgăm prin rotaţie la montă. Toate montele sunt naturale. Avem undeva la 30 de viţele pe fermă şi 25-30 de tăuraşi”, a adăugat românul.

Carnea marmorată și foarte delicată reprezintă diferența dintre rasa Wagyu și celelalte specii de vite prezente pe piața din România. Carnea are o textură ușoară, o aromă dulce, iar grăsimea din ea are un conținut ridicat de acizi grași nesaturați.

ADVERTISEMENT

Cum și-a început românul afacerea

Totul a început în urmă cu șase ani, atunci când românul a mers în Germania să vadă acest animal. Aflat acolo, crescătorul i-a arătat un produs, pe care l-a achiziționat și l-a pregătit acasă. A simțit din prima că este ceva diferit.

“În 2017 am fost pentru prima oară în Germania să văd pe viu acest animal, iar crescătorul de acolo avea şi un mic abator şi mi-a prezentat un produs vidat şi iniţial când m-am uitat am crezut că e salam.

Am cumpărat, m-am dus acasă, l-am pregătit şi apoi am zis că aşa ceva este rar. Nu am crezut până nu am încercat”, a mai spus Raimond Rusu.

ADVERTISEMENT
Tags: