Life

Animalul unic în lume care s-a născut la grădina zoologică. A atras atenția oamenilor de pretutindeni

Creatura rară de pe pământ care poate fi văzută într-o grădină zoologică. Se află în centrul atenției tuturor persoanelor.
22.08.2023 | 11:20
Animalul unic in lume care sa nascut la gradina zoologica A atras atentia oamenilor de pretutindeni
Creatura rară de pe pământ care poate fi văzută într-o grădină zoologică. Se află în centrul atenției tuturor persoanelor. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Animalul unic în lume care s-a născut la grădina zoologică. A atras atenția oamenilor de pretutindeni. Ce a declarat directorul instituției despre evenimentul neașteptat care s-a produs la finalul lunii iulie, anul acesta.

Creatura rară de pe pământ care poate fi văzută într-o grădină zoologică. Se află în centrul atenției tuturor persoanelor

Creatura rară de pe pământ care poate fi văzută într-o grădină zoologică s-a născut pe 31 iulie 2023. Se află în centrul atenției tuturor persoanelor. Este vorba de o girafă aflată în captivitate care a născut un pui special.

ADVERTISEMENT

Mai exact, animalul de la Grădina Zoologică Brights Zoo din Limestone, Tennessee, Statele Unite ale Americii, a adus pe lume un pui care nu are nicio pată. Pielea sa nu are pigmentarea specifică acestei specii.

Petele servesc drept camuflaj în sălbăticie, cercetătorii dezvăluind că sub piele există un sistem de vase de sânge care le permite să-și regleze temperatura corporală. Fiecare girafă are un model unic și nu există două la fel.

ADVERTISEMENT

Directorul instituției, David Bright, a transmis că ultima girafă fără pete a fost înregistrată în anul 1972. Se numea Toshiko și s-a născut la Grădina Zoologică din Ueno. Mai mult, reprezentantul grădinii zoologice a anunțat și un concurs prin care publicul poate alege numele.

În momentul de față, există mai multe opțiuni, printre care se numără: Kipekee care înseamnă unic, Firayali care este tradus prin neobișnuit, Shakiri (ea este cea mai frumoasă) și Jamella – „una de o mare frumusețe”.

ADVERTISEMENT

Girafa, o specie pe cale de dispariție

Girafa este din anul 2018 o specie pe cale de dispariție. Grădina zoologică Brights speră să atragă atenția oamenilor asupra problemelor și provocărilor cu care se confruntă acest animal atunci când se află în sălbăticie.

„Încet-încet, va deveni o specie pe cale de dispariție. Doar în ultimele trei decenii populația de girafe sălbatice a scăzut cu 40%“, a declarat directorul grădinii zoologice din America, citează usatoday.com.

ADVERTISEMENT

Oamenii de știință ne spun că acest animal fără pete nu este un caz singular. În 2020, în Kenya, a fost văzută o familie formată din 3 girafe albe care sunt, de asemenea, foarte rare. Din păcate, doar una a mai rămas în viață.

Braconierii au omorât două dintre ele, cea salvată fiind supravegheată în momentul de față de o grupare pentru protejarea viețuitoarelor. Ea a fost echipată cu un cip pentru a putea fi urmărită și pentru a fi protejată de braconieri.

ADVERTISEMENT