Life

Animalul din România care poate să moară dacă nu se reproduce. E în stare să facă dezastru în gospodăriile oamenilor

Un animal din România poate să moară dacă nu se reproduce. Acest lucru este real, iar animalul e în stare de orice în acele momente.
14.05.2023 | 10:30
Animalul din Romania care poate sa moara daca nu se reproduce E in stare sa faca dezastru in gospodariile oamenilor
Animalul din România care poate să moară dacă nu se reproduce. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

În România există un animal care poate să moară dacă nu se reproduce. Acesta este în stare să facă un adevărat dezastru doar pentru a putea să își găsească un partener pentru împerechere. Numele lui îl știe multă lume, dar puțini știau aceste detalii despre el.

Animalul din România care poate să moară dacă nu se reproduce

Este bine cunoscut faptul că unele animale au anumite calități pe care noi nu le cunoaștem. Unele plâng, la fel ca oamenii, în timp ce altele nici măcar nu pot merge cu spatele. De asemenea, avem animale care par periculoase la prima vedere, dar în realitate sunt cu mult mai blânde.

ADVERTISEMENT

Revenind la capitolul lucruri interesante despre animale, ar fi bine să știm care este animalul din România care poate să moară dacă nu se reproduce. Poate știați sau poate nu, este vorba despre femelele dihor. Da, ele au nevoie de un partener pentru împerechere.

Iar în cazul în care nu îl găsesc și dacă împerecherea nu are loc, acestea pot ajunge chiar să moară. Ce alte lucruri mai trebuie să știm despre acest animal prezent și în România?

ADVERTISEMENT

Dihorul este un animal carnivor și este răspândit în mai multe zone din Europa, evident și în România, dar și în nordul Africii, ori în Asia occidentală. La prima vedere, acest animal poate să pară unul cât de se poate de drăguț.

Are un corp subțire, picioare scurte și un cap mic, lat și turtit. Urechile lui sunt mici și rotunde, iar lungimea lui, fără coadă nu depășește 50 de centimetri. În ceea ce privește greutatea, dihorul este chiar mai ușor decât un câine sau o pisică. Un mascul aflat la maturitate poate ajunge chiar și la un kilogram. De cealaltă parte, femela ajunge să cântărească între 650 și maxim 850 de grame.

ADVERTISEMENT

Cum are loc reproducerea la dihori

Iar pentru că animalul din România este unul cât se poate de drăguț, acesta este de două tipuri, domestic și sălbatic. Să nu vă mirați deci, dacă unele persoane îl au în casă. Dihorii ca animale de companie nu mai reprezintă o noutate. Să trecem mai departe și anume la împerechere și la ce sunt în stare să facă aceste animale pentru un partener.

În primul rând trebuie spus că dihorii sunt animale singuratice. Pe de altă parte, în perioada de împerechere, aceștia trăiesc cu alți membri ai speciei, pentru creșterea puilor. În general, împerecherea are loc în perioada februarie – aprilie. Atunci, masculii devin extrem de agresivi.

ADVERTISEMENT

Se luptă cu alți masculi, iar când înving se apropie de femelă, mușcând-o de ceafă. Totodată, în momentul împerecherii, aceste animale scot niște sunete care pot fi extrem de deranjante. Șase săptămâni durează sarcina la dihori, iar mai apoi, pe lume vin puii, care deschid ochii de abia după patru săptămâni.

Spre deosebire de alte animale de companie, sau sălbatice, în cazul dihorilor, puii devin independenți de abia după două sau trei luni de la naștere.

Cum să îți protejezi gospodăria de dihori? Ei bine, da. Pe cât este de drăguț, dihorul poate să facă adevărate ravagii în gospodăriile oamenilor. Este în stare să omoare cu sânge rece toate păsările într-o singură noapte. Impactul asupra mediului înconjurător este unul uriaș, chiar dacă omul caută non stop tehnici de prevenire a pagubelor cauzate de dihori.

ADVERTISEMENT