Life

Animalul din România pe care trebuie să-l vezi măcar o dată în viață în sălbăticie. Este o specie simbol pentru care turiștii străini plătesc bani grei

Animalul din România pe care trebuie să-l vezi măcar o dată în viață în sălbăticie este cu adevărat deosebit. Unde poate fi zărit?
19.04.2024 | 19:38
Animalul din Romania pe care trebuie sal vezi macar o data in viata in salbaticie Este o specie simbol pentru care turistii straini platesc bani grei
Animalul din România pe care trebuie să-l vezi măcar o dată în viață în sălbăticie. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Animalul din România pe care trebuie să-l vezi măcar o dată în viață în sălbăticie e considerat de străini o adevărată comoară. De altfel aceștia plătesc bani grei doar ca să-l vadă. Unde se află acesta și ce are atât de special?

Animalul din România pe care trebuie să-l vezi măcar o dată în viață în sălbăticie

În România există o mulțime de animale deosebite. Unele sunt pe cale de dispariție, în timp ce altele se lasă văzute destul de rar. Chiar și așa, avem cu ce să ne lăudăm peste hotare. Dovada cea mai clară este acest animal.

ADVERTISEMENT

Pelicanul comun este animalul din România pe care trebuie să-l vezi măcar o dată în viață în sălbăticie. Este una dintre cele mai mari păsări acvatice, iar anvergura aripilor sale poate să depășească lejer trei metri.

De asemenea, are o culoare alb-rozată, dar și o bordură neagră pe fața interioară a aripii. Evident, pentru că sunt destul de mari, aceștia se mișcă destul de greu pe sol. Totuși, atunci când zboară, lucrurile stau altfel.

ADVERTISEMENT

Pelicanul comun, o specie protejată la nivel global

Pelicanul comun este o specie protejată la nivel global. Și se pare că în continuare, populația este în scădere. De altfel în Europa ar exista la momentul actual mai puțin de 5000 de perechi cuibătoare. Iar o mare parte dintre ele sunt în Delta Dunării.

Astfel, doar aici sunt șanse mari să poți vedea acest animal deosebit. De cealaltă parte, alte populații se găsesc în estul Europei, dar și pe continentul african, după cum scrie descoperadeltadunarii.ro.

ADVERTISEMENT

Animalul din România pe care trebuie să-l vezi măcar o dată în viață în sălbăticie prezintă un punct de interes și pentru turiștii străini. O mulțime de persoane vin în Delta Dunării pentru a avea ocazia să îl fotografieze.

Și totuși de ce este specia pe cale de dispariție? Există numeroase presiuni și amenințări. Iar una dintre cele mai importante este degradarea și pierderea habitatului. Acest lucru se datorează în primul rând poluării, iar mai apoi distrugerii de către de om.

ADVERTISEMENT

De asemenea, turismul haotic, alături de vânătoare și de braconaj sunt alți factori care duc la dispariția speciei. În Delta Dunării există și mulțime de bărci care circulă cu mare viteză iar acestea reprezintă de asemenea o amenințare pentru pelicanul comun.

ADVERTISEMENT