Life

Animalul din România pe care nu vrei să-l întâlnești niciodată. Și-a făcut deja apariția pe potecile de munte

Unul dintre cele mai periculoase animale a reapărut în pădurile din România. Dacă nu ești atent, te poate ucide în doar câteva ore.
01.04.2024 | 13:57
Animalul din Romania pe care nu vrei sal intalnesti niciodata Sia facut deja aparitia pe potecile de munte
Animalul periculos care te poate ucide în doar câteva ore a reapărut în pădurile din România. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Primăvara nu este anotimpul în care doar plantele revin la viață, ci și animalele. În pădurile din România și-a făcut deja apariția una dintre cele mai periculoase viețuitoare. Cei care se întâlnesc cu un astfel de animal trebuie să aibă mare grijă, căci este foarte agresiv, mai ales dacă se simte amenințat.

Viperele și-au făcut apariția în Munții Apuseni

Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că pădurile și zonele montane din România sunt casele a mii de viețuitoare. Acum, odată cu venirea primăverii, multe dintre aceste animale și-au reluat ritmul de viață și au început să iasă în natură.

ADVERTISEMENT

Însă, nu toate sunt prietenoase. Unul dintre cele mai periculoase animale care stă în zonele montane și-a făcut apariția pe potecile tranzitate de oameni. Viperele negre, căci despre ele este vorba, au început să fie din ce în ce mai vizibile în Hunedoara.

Pentru că temperaturile sunt din ce în ce mai ridicate, viperele s-au dezmorțit și au ieșit pe poteci. De o astfel de întâlnire nu tocmai plăcută au avut parte câțiva turiști care au reușit să și filmeze viperele cu pricina.

ADVERTISEMENT

Turiștii se aflau în Poiana Ponor din Munții Apuseni în momentul în care au dat nas în nas cu cele două vipere. Acestea nu au fost deloc agresive, ba chiar una dintre ele a stat liniștită să fie filmată.

Ce trebuie să faci în cazul unei mușcături de viperă

Unul dintre turiști a urcat imaginile cu pricina pe Facebook, acolo unde mai multe persoane au reacționat. Cei care au mai tranzitat zona au spus că nu este prima dată când viperele își fac apariția pe poteci.

ADVERTISEMENT

Se pare că niciuna dintre cele două vipere nu au fost agresive și nici nu au pus în pericol viața turiștilor. Totuși, specialiștii le recomandă tuturor celor care fac astfel de drumeții să fie foarte atenți și să nu se apropie în mod voit de ele.

Localnicii din Hunedoara sunt obișnuiți cu prezența viperelor. Cei din zonă îi atenționează pe turiști să fie foarte atenți, căci în această perioadă, viperele sunt mai irascibile ca niciodată.

ADVERTISEMENT

În cazul nefericit de mușcătură, se recomandă apelarea numărului de urgență 112. Victimele mușcăturii de vipere sunt preluate imediat de un echipaj medical și transportate către cel mai apropiat spital.

La spital, medicii vor administra serul antiviperin pentru a preveni situațiile neplăcute. Deși majoritatea mușcăturilor sunt ”uscate”, așa cum le numesc specialiștii, există și excepții.

Aceste excepții apar în cazurile în care mușcătura se realizează cu eliberare de venin. Aceste mușcături de vipere pot fi letale. Sunt suficiente doar câteva ore pentru ca veni pentru ca veninul să își facă efectul și să ducă la moarte.

ADVERTISEMENT