Life

Animalul din România pentru care vin zeci de mii de turiști. Oamenii nu cred până nu-l văd cu ochii lor. Toată lumea îl fotografiază și filmează

Mamiferul românesc care atrage oamenii ca un magnet. Turiștii ajung să creadă povestea lui după ce îl imortalizează în poze.
25.06.2023 | 12:00
Animalul din Romania pentru care vin zeci de mii de turisti Oamenii nu cred pana nul vad cu ochii lor Toata lumea il fotografiaza si filmeaza
Mamiferul românesc care atrage oamenii ca un magnet. Turiștii ajung să creadă povestea lui după ce îl imortalizează în poze. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Animalul din România pentru care vin zeci de mii de turiști. Oamenii nu cred până nu-l văd cu ochii lor. Toată lumea îl fotografiază și filmează. Trăiește în cea mai veche rezervație naturală, care este un punct turistic important din țara noastră.

Mamiferul românesc care atrage oamenii ca un magnet. Turiștii ajung să creadă povestea lui după ce îl imortalizează în poze

Mamiferul românesc care atrage oamenii ca un magnet se găsește în Delta Dunării și trăiește în deplină libertate de foarte mulți ani. Turiștii ajung să creadă povestea lui după ce îl imortalizează în poze și filmări.

ADVERTISEMENT

În Pădurea Letea supraviețuiesc fără ajutorul omului peste 500 de cai, aceștia putând fi observați în herghelii conduse de un armăsar. Turiștii care ajung pe acest traseu au posibilitatea să vadă în toată splendoarea animalele sălbatice.

Caii pot fi văzuți în timp ce pasc liniștiți sau când aleargă pe pajiștile de la marginea pădurii. Animalele se găsesc și în alte zone din România, însă în Delta Dunării sunt cele mai numeroase. În Pădurea Caraorman trăiesc circa 160 de mamifere.

ADVERTISEMENT
Caii de la Letea
Caii sălbatici din Pădurea Letea. Sursa foto: Instagram.com

Care este povestea cailor de la Letea

Caii de la Letea au o poveste care se întinde pe o perioadă lungă. Deși sunt sălbatici, au strămoși domestici, lipovenii fiind cei care i-au adus în această zonă. Cei mai vechi locuitori ai regiunii au fost barcagii și pescari.

Atunci când au fugit din Rusia de reformele religioase ale ţarului Petru cel Mare au adus cu ei și câteva animale. Mai târziu, în perioada comunistă, în Deltă au fost deschise multe ferme de cai care exportau carnea lor în Europa, în special Italia.

ADVERTISEMENT

În anii ’80, la o fermă din Sfântu Gheorghe a apărut o boală virală, febra aftoasă, motiv pentru care caii au fost lăsați în libertate. Cei care au supraviețuit sunt, de fapt, strămoșii actualilor cai sălbatici din Pădurea Letea.

Potrivit discoverdogrobea.ro, Dimitrie Cantemir scria în Descriptio Moldaviae, la începutul secolului al XVIII-lea, că hergheliile de cai sălbatici sunt văzute încă din timpuri străvechi, din sudul Moldovei până în Delta Dunării.

ADVERTISEMENT

Din monitorizarea făcută până acum de autoritățile locale reiese faptul că iepele și armăsarii sunt în proporție aproximativ egală. Caii sunt sănătoși și au o durată medie de viață de circa 12 – 13 ani. Singura problemă pe care o au animalele sălbatice este lipsa apei, hrana fiind din abundență în pădure.

ADVERTISEMENT
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am...
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am mâncat? Răducioiu și-a vomitat mațele”
Profesoară în vârstă de 30 de ani, găsită vinovată după ce a făcut...
Profesoară în vârstă de 30 de ani, găsită vinovată după ce a făcut sex cu doi elevi minori. Ce îi scria unuia dintre tinerii de 15 ani VIDEO
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
"Cam un 4.000 de lei ca să trăieşti decent". Ofertele angajatorilor pentru tineri, la târgurile de joburi
Bruneta asaltată de milionari a dezvăluit cum încearcă bărbaţii însuraţi să o agaţe:...
Bruneta asaltată de milionari a dezvăluit cum încearcă bărbaţii însuraţi să o agaţe: Întotdeauna găsesc o cale
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
Se dau VOUCHERE pentru RENOVAREA locuințelor. UNDE se depun CERERILE
Se dau VOUCHERE pentru RENOVAREA locuințelor. UNDE se depun CERERILE
Antena 1 dă în judecată Pro TV. Scandal uriaș din cauza chefilor Scărlătescu,...
Antena 1 dă în judecată Pro TV. Scandal uriaș din cauza chefilor Scărlătescu, Bontea și Dumitrescu
Scandalul care îi costă scump pe șoferi. Scapă ocazia de-a plăti mai puțin...
Scandalul care îi costă scump pe șoferi. Scapă ocazia de-a plăti mai puțin în service
Răsturnare de situaţie în cazul Florin Piersic. Cum l-au găsit medicii
Răsturnare de situaţie în cazul Florin Piersic. Cum l-au găsit medicii
„Atacul fulger al lui Putin trezește Europa”. Cum s-a transformat invazia rusă în...
„Atacul fulger al lui Putin trezește Europa”. Cum s-a transformat invazia rusă în Ucraina într-o „provocare epocală” pentru regiune | Analiză
Zodia care va plânge cu lacrimi amare în weekend. Va avea parte de...
Zodia care va plânge cu lacrimi amare în weekend. Va avea parte de un mare ghinion