News

Animalul foarte rar care și-a făcut apariția după 100 de ani. Este extrem de periculos în preajma fermelor

Animalul foarte rar, extrem de periculos în preajma fermelor. Și-a făcut apariția după 100 de ani, stârnind uimirea cercetătorilor.
01.10.2023 | 19:13
Animalul foarte rar care sia facut aparitia dupa 100 de ani Este extrem de periculos in preajma fermelor
Animalul care și-a făcut apariția după 100 de ani, periculos în preajma fermelor. Colaj Fanatik/ Foto ABC
ADVERTISEMENT

Un animal foarte rar și-a făcut apariția după mai bine de 100 de ani. Situația stârnește îngrijorarea oamenilor, mai ales că este vorba de un specimen extrem de periculos în preajma fermelor.

Animalul foarte rar, extrem de periculos în preajma fermelor

Animalul a fost văzut în Australia de Sud acum aproximativ 130 de ani, fiind considerat pe cale de dispariție. Recent, un fermier a descoperit, în Beachport, că acest specimen a reapărut. Vorbim de un exemplar de pisică-tigru sau quoll cu coadă pătată, așa cum mai este cunoscut.

ADVERTISEMENT

Deși nu a fost văzut de mai bine de un secol în această zonă, marți, 26 septembrie, fermierul Frank Pao-Ling Tsai a avut surpriza neplăcută să constate că în capcana pusă pentru a prinde prădătorul care îi omora găinile, se afla o pisică-tigru.

Bărbatul spune că se aștepta să găsească în cușcă o pisică sălbatică ori o vulpe, potrivit ABC. Ba chiar, mărturisește că „habar nu avea” ce creatură îl privea atunci când a mers să verifice ce se afla în capcană.

ADVERTISEMENT

„Mă așteptam să găsesc o pisică, dar, în schimb, am prins acest animal mic. A fost incredibil. La început, habar n-aveam ce era!”, a transmis femierul, pentru ABC.

„Este un eveniment unic. Vom face teste genetice”

În cele din urmă, animalul a reușit să scape din capcană, înainte ca fermierul Frank Pao-Ling Tsai să anunțe autoritățile. Însă, o zi mai târziu, alt quoll cu coadă pătată sau poate că același, a fost capturat de Serviciul Parcurilor Naționale și Faunei Sălbatice, stârnind uimirea cercetătorilor.

ADVERTISEMENT

„Este un eveniment unic. Vom face teste genetice pentru a afla de unde ar putea proveni animalul”, a transmis Ross Anderson, reprezentant din districtul Limestone Coast.

Ultimele înregistrări oficiale ale acestui animal în regiunea respectivă au fost în anii 1880, potrivit acestuia. „Nu există nicio dovadă oficială documentată sau fotografică a acestora aici de peste 100 de ani”, a adăugat Anderson.

ADVERTISEMENT

Pisica-tigru este un animal crezut dispărut în Australia de Sud și pe cale de dispariție pe întreg continentul. Este al doilea cel mai mare marsupial carnivor din lume, ajungând să cântărească 3,5 kilograme. Până acum se știa că există mai puțin de 5.000 de astfel de exemplare în lume.

ADVERTISEMENT