News

Animalul unic descoperit recent care uimește pe toată lumea. Are corp de câine și cap de vulpe, dar e cu totul altceva

Animalul unic descoperit recent care uimește pe toată lumea. Corpul este ca cel al unui câine, în timp ce fața arată ca a unei vulpi.
01.10.2023 | 09:44
Animalul unic descoperit recent care uimeste pe toata lumea Are corp de caine si cap de vulpe dar e cu totul altceva
Animalul unic descoperit recent. Ce este, de fapt. Foto: colaj Fanatik / FLÁVIA FERRARI
ADVERTISEMENT

Animalul unic descoperit recent care uimește pe toată lumea. Corpul este ca al unui câine, dar capul diferă total de animalul așa cum îl știm. Seamănă și cu o vulpe!

Animalul unic descoperit recent. Ce este, de fapt

Animalul seamănă în același timp și cu un câine și cu o vulpe. Are particularități de la ambele specii, iar acest animal a fost găsit pe străzile din Brazilia.

ADVERTISEMENT

Acest animal este, de fapt, un hibrid între un câine și o vulpe Pampas. Cele două specii diferite s-au împerecheat, iar rezultatul a fost un animal unic ce seamănă cu ambele! Acesta se comporta similar cu un câine, dar nu voia să mănânce mâncare specifică, ci șoareci.

„Nu era supus ca un câine, dar nici nu avea agresivitatea unui canid sălbatic,” a declarat unul dintre persoanele care au găsit animalul.

ADVERTISEMENT

Dogxem este numele dat de cercetărori acestui animal, care ar fi putut da startul unei noi specii.

Cercetătorii spun că suspectează că acest caz nu ar fi singurul și mai există și alte animale hibride de același tip.

„Această descoperire implică faptul că, deși aceste specii au evoluat diferit în ultimii 6.7 milioane de ani, pot produce în continuare hibrizi viabili,” au scris experții în studiul despre animalul care arată ca un câine.

ADVERTISEMENT

Ce au arătat analizele despre animal

Analizele de laborator au arătat exact că animalul sălbatic este un hibrid, având ADN specific celor două specii, anume câinele și vulpea.

Tot datorită lor s-a aflat că mama animalului este o vulpe iar tatăl un câine obișnuit. De asemenea, ar mai putea fi și alte animale la fel în zonă!

ADVERTISEMENT

Ele au fost văzute încă din 2019 de specialiști, dar abia acum un specimen a putut fi și analizat.

Din păcate, acesta a fost călcat de o mașină și așa a ajuns pe mâna îngrijitorilor care nici nu-și dădeau seama cu ce au de-a face. Exemplarul a murit la grădina zoologică.

„Până acum, nu avem dovezi științifice că există alte astfel de animale hibride în zonă. Dar suspectăm că acest caz nu e singurul,” a declarat Bruna Szynwelski, cercetător.

ADVERTISEMENT