Life

Animalul mai greu de văzut decât Moș Crăciun. E unul dintre cele mai rare mamifere din lume. A fost fotografiat pentru prima dată după 15 ani

Animalul pe care nimeni nu l-a mai văzut mai bine de un deceniu. Apariția lui i-a lăsat muți de uimire până și pe cercetători
25.12.2023 | 20:02
Animalul mai greu de vazut decat Mos Craciun E unul dintre cele mai rare mamifere din lume A fost fotografiat pentru prima data dupa 15 ani
Apariția acestui animal atât de rar i-a uimit până și pe cercetători Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că pe pământ există o mulțime de specii de animale. Pe unele dintre ele ochiul uman nici măcar nu a avut ocazia să le admire. Însă, tehnologia din ultima vreme i-a ajutat pe cercetători să surprindă în habitatul lor natural unele dintre cele mai rare specii de animale de pe pământ.

Imaginile cu animalul rar care a uimit întreaga lume

Animalele sunt extraordinare în mediul lor natural, acolo unde omul nu a reușit să pătrundă. În continuare, există zone de pe planeta noastră unde nu a ajuns nimeni, ceea ce face ca multe specii de viețuitoare să rămână necunoscute.

ADVERTISEMENT

În urmă cu câțiva ani, în desișurile din Vietnam a fost surprins unul dintre cele mai rare animale de pe glob. Este atât de rar și unic, încât apariția lui a fost o adevărată minune.

Saola, căci despre el este vorba, este singurul animal de acest gen surprins în ultimele două decenii. Specia lui este foarte rară și, tocmai de aceea, cercetătorii au considerat apariția lui un moment special.

ADVERTISEMENT

Saola este foarte asemănătoare unei antilope. Acest animal a fost surprins cu ajutorul unei camere trap amplasat în inima desisurilor din Vietnam. Potrivit imaginilor, se pare că saola se plimba liniștit chiar la început de septembrie, atunci când a trecut prin fața camerei.

Saola este, în continuare, o specie pe cale de dispariție

Van Ngoc Thinh, directorul WWF Vietnam a fost cu adevărat surprins de imaginile surprinse. Prezența acestei specii pe tărâmurile din Vietnam l-a făcut să creadă că există șanse reale ca această specie să se recupereze.

ADVERTISEMENT

De departe, cea mai mare amenințare la adresa acestei specii rare de mamifer este vânătoarea și braconajul. În zonă, în urmă cu mulți ani, au existat numeroase capcane întinse special pentru prinderea acestui animal.

Tocmai de aceea, cei de la WWF au angajat mai mult pădurari pentru a stopa braconajul. Pentru că se dorește perpetuarea acestei specii, organizația WWF face tot posibilul pentru ca saola să nu mai fie în pericol.

ADVERTISEMENT

Înainte de aceste imagini surprinse de camera trap, saola a mai fost văzut în 1992, în Laos. Atunci, tot o echipă de la WWF a găsit craniul acestui mamifer rar într-o casă a unui vânător.

Ulterior, încă două exemplare de saola au mai fost văzute în Vietnam, în anul 1993. Din păcate, acestea nu au supraviețuit prea mult timp, ci au murit în captivitate după doar două luni.

ADVERTISEMENT
Tags: