Life

Cu cât se vinde carnea de miel cu două luni înainte de Paște. Vor fi probleme mari pentru toate gospodinele

Cât vor plăti românii, în 2024, pentru un kilogram de carne de miel. Se vor simți diferențe semnificative la toate alimentele de Paște.
02.03.2024 | 00:00
Cu cat se vinde carnea de miel cu doua luni inainte de Paste Vor fi probleme mari pentru toate gospodinele
Cât va costa, anul acesta, un kilogram de carne de miel. Sursa foto: Freepik, Inquam Photos/ Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Fără doar și poate, mielul este ”vedeta” sărbătorilor Pascale. Aproape că nu este român care să nu pună pe masă un fel de mâncare pe bază de carne de miel. Însă, în ultima vreme, scumpirile s-au simțit mai mult ca niciodată la alimente. Tocmai din acest motiv, românii se așteaptă să aibă parte de surprize atunci când vor merge să cumpere mielul pentru Paște.

Câți bani vor plăti românii, în 2024, pe carnea de miel

Doar câteva săptămâni ne mai despart de Sărbătorile Pascale. Deși este un pic prea devreme pentru a începe pregătirile propriu zise, cu siguranță, unele gospodine știu ce vor pune pe masa de Paște. Evident, din meniu nu va lipsi mielul.

ADVERTISEMENT

Carnea de miel este foarte consumată în perioada Paștelui. Românii care și-au plănuit să gătească miel, trebuie să își pregătească bine portofelul. Prețul cărnii de miel s-ar putea să fie mai ridicat ca niciodată.

Cine a trecut prin piață în ultimele luni și a fost atent, sigur a observat că prețurile la carne au crescut. Cel mai probabil, nici în perioada următoare nu se va înregistra vreo schimbare în avantajul românilor.

ADVERTISEMENT

Prețurile cresc din ce în ce mai mult, iar carnea de miel nu face nici ea excepție. Cu două luni înainte de Paște, prețul unui kilogram de carne de miel i-a surprins pe români. Tocmai de aceea, nu este exclus ca unii dintre ei să își refacă anumite calcule.

Anul trecut, de exemplu, un kilogram de carne de miel putea fi cumpărat cu 20 de lei. Anul acesta, din cauza inflației, prețul său va fi mai mare cu 15%. Cu alte cuvinte, românii vor cumpăra mielul cu 22,03 lei/ kilogram.

ADVERTISEMENT

Specialiștii recomandă să cumpărați miel doar din locuri sigure

Anul acesta, de Paște, niciun pofticios nu va rămâne fără carne de miel. Potrivit Stațiunii de Cercetare – Dezvoltare Popăuți din Botoșani, în jur de 600 de miei vor fi puși la dispoziție pentru masa de Paște.

De asemenea, românii vor mai resimți scumpirile și la alte alimente care nu lipsesc niciodată de pe masa de Paște. Vorbim aici despre pască, cozonac, drob, dar și ouă. Cei care vor să bifeze toate preparatele tradiționale, vor afla pe propria piele că va fi mult mai scump căruciorul de cumpărături.

ADVERTISEMENT

Tot pentru perioada Sărbătorilor Pascale, nutriționiștii vin cu sfaturi pentru toți românii. În ciuda faptului că are multe beneficii, se recomandă consumul moderat al cărnii de miel. Carnea de miel are acizi grași Omega 3, multe minerale, precum fier, zinc, fosfor, dar și altele.

Pentru a te asigura că beneficiezi de toate proprietățile cărnii de miel, este foarte important să o gătești corespunzător. Poți opta să o consumi alături de salate sau alături de fructe pentru a facilita procesul digestiv.

ADVERTISEMENT