Life

Animalul rar surprins în pădurile României. Suferă de o tulburare genetică

Animalul rar surprins în pădurile României i-a uimit până și pe jandarmi. Acesta suferă de o tulburare genetică, astfel că nu poate trece neobservat.
11.03.2024 | 06:57
Animalul rar surprins in padurile Romaniei Sufera de o tulburare genetica
Animalul rar surprins în pădurile României. Sursă foto: Pinterest /colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

În pădurile din România, autoritățile au făcut o descoperire complet neașteptată. Este vorba despre un animal rar, care suferă de o tulburare genetică. Imagini inedite au fost surprinse cu acesta.

Animalul rar surprins în pădurile României

Este bine cunoscut faptul că pădurile din România adăpostesc numeroase specii de animale. Unele pot fi ceva mai agresive, în timp ce altele pot fi drăgălașe, blânde, dar și destul de ”scumpe” la vedere.

ADVERTISEMENT

Iată că zilele acestea, jandarmii montani au avut parte de o experiență memorabilă. În pădurile din România, un animal rar și totodată drăgălaș a putut fi văzut. Despre ce este vorba?

În zona Valea Porții din Bran a fost zărită o căprioară albă. Iar având în vedere raritatea momentului, jandarmii montani nu au ratat ocazia, astfel că au făcut și niște fotografii interesante.

ADVERTISEMENT

Se pare că jandarmii aparțin Postului Montan Bran-Moieciu și se aflau pe traseul din zona Valea Porții din Bran. Nu aveau de unde să știe însă că vor avea parte de o întâlnire cu adevărat interesantă în pădurile României.

Căprioara albă, un animal care suferă de tulburări genetice

Menționăm faptul că în realitate, căprioara albă este un animal extrem de rar. În ceea ce privește culoarea ei, specialiștii spun că această specie suferă de o tulburare genetică, care se manifestă prin producerea în cantități foarte mici sau deloc a melaninei.

ADVERTISEMENT

Acesta este de altfel pigmentul care colorează pielea, ochii și părul. Chiar și așa, animalul rămâne unul drăgălaș, pe care efectiv nu ai cum să îl observi. Dincolo de culoare, căprioara poate afișa și o blândețe aparte.

Iar jandarmii au fost mai mult decât încântați de ”vizita surpriză”. Totodată, ei le-au recomandat tuturor să protejeze pădurile României, dar și mediul înconjurător dacă își doresc ca astfel de întâlniri remarcabile să mai aibă loc.

ADVERTISEMENT

“Satisfacția acestor întâlniri de care au parte jandarmii montani este inegalabilă, de aceea vă îndemnăm încă o dată să aveți grijă de natură și de mediul înconjurător, pentru a avea cu toții parte de astfel de întâlniri remarcabile”, au transmis jandarmii, pe pagina de Facebook.

Animalul rar surprins în pădurile României. Sursă foto: Facebook
Animalul rar surprins în pădurile României. Sursă foto: Facebook
ADVERTISEMENT