Life

Animalul uimitor, surprins de camere pe o plajă din România. Imagini rare

Care este animalul uimitor ce a fost surprins de camere pe o plajă de la noi din țară. Au apărut imagini rare cu acesta pe rețelele sociale.
19.08.2023 | 17:23
Animalul uimitor surprins de camere pe o plaja din Romania Imagini rare
Animalul uimitor, surprins de camere pe o plajă din România. Foto Pixabay
ADVERTISEMENT

Care e animalul uimitor a fost surprins pe o plajă din România. Imaginile rare au fost surprinse de camere în apropierea plajei cu pricina.

Animalul uimitor, surprins de camere pe o plajă din România

Mai precis, este vorba despre o vidră care a fost surprinsă în timp ce se plimba pe litoralul de la malul Mării Negre.

ADVERTISEMENT

Pe lângă faptul că turiștii care au putut să o vadă au fost entuziasmați de apariția acesteia, specialiștii spun că această situație este una cu totul și cu totul rară. Mica vidră și-a făcut apariția la Eforie Nord.

Imaginile cu animalul care se plimbă pe nisipul de pe litoralul românesc au devenit virale pe rețelele de socializare.

ADVERTISEMENT

Apariția acestui animal este cu atât mai surprinzătoare cu cât vidrele sunt animale iubitoare de apă dulce iar Marea Neagră este puțin sărată.

Comfort specialiștilor, cel mai probabil vidra a greșit traseul și așa a ajuns în marea sărată în loc de o apă dulce, așa cum o preferă de obicei.

ADVERTISEMENT

”Vidra este un animal de apă dulce. Marea Neagră este puţin sărată şi ar putea să ajungă şi în Marea Neagră în mod natural. Dar, cel mai probabil este o prezenţă eratică (…)

În mod normal, vidra nu este un animal foarte prietenos cu omul. Este, dimpotrivă, un animal destul de reticent faţă de prezenţa”, a declarat Adrian Bîlbă, doctor în Ştiinţe, pentru dobrogea.tv.

ADVERTISEMENT

Unde trăiesc vidrele, de fapt

În orice caz, cei care se aflau pe plajă la momentul respectiv au fost cu adevărați fericiți să fotografieze animalul. Vidra a făcut și o baie în mare după care s-a întors înapoi spre mal.

În România, există specia de vidră europeană (Lutra lutra), care trăiește în apele dulci, cum ar fi râuri, pâraie, lacuri și bălți.

Acesta este un mamifer semiacvatic care se remarcă prin blana sa densă și coada lată, adaptate la viața în apă.

Vidra europeană este cunoscută pentru stilul său de viață solitar și pentru faptul că își construiește cuiburile în apropierea apelor curgătoare.

Vidrele europene au fost amenințate în trecut din cauza vânătorii excesive și a distrugerii habitatelor.

ADVERTISEMENT