News

ANM a dezvăluit prognoza meteo pentru luni, 8 mai 2023. Se schimbă vremea. Ce se întâmplă în toată țara

Specialiștii de la ANM au anunțat prognoza meteo pentru ziua de luni, 8 mai 2023. Vremea se schimbă radical în toată țara.
07.05.2023 | 17:08
ANM a dezvaluit prognoza meteo pentru luni 8 mai 2023 Se schimba vremea Ce se intampla in toata tara
ANM, prognoza meteo pentru luni, 8 mai 2023. Schimbare radicală a vremii în toată țara. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de luni, 8 mai 2023. Din păcate, în majoritatea zonelor, vremea se strică. Se răcește și va ploua foarte mult.

ANM, prognoza meteo pentru luni, 8 mai 2023. Schimbare radicală a vremii în toată țara

După un început de weekend cu valori de vară în unele zone, vremea se va schimba radical în țara noastră. Temperaturile scad accentuat și intră în scenă ploile abundente și manifestările severe de vară.

ADVERTISEMENT

Luni, va fi deosebit de rece în țară. Doar în zonele sud-vestice valorile termice se vor situa în jurul mediilor multianuale. Cel mai frig va fi în nordul Moldovei şi estul Transilvaniei, unde temperaturile maxime se vor încadra între 6…9 grade.

La polul opus, încă va fi cald, maxime de până la 22…23 de grade, în sudul Banatului şi al Olteniei. Și minimele vor scădea în debutul săptămânii, fiind cuprinse în general între 2 şi 8 grade Celsius.

ADVERTISEMENT

Răcirea este însoțită și de precipitații. Scapă de ele doar vestul şi nord-vestul. În schimb, în sudul, estul, local în centrul țării şi izolat în rest, vor cădea ploi sub formă de aversă. Se vor înregistra pe alocuri cantităţi de apă de peste 15…20 l/mp. În sud-vest, precipitațiile vor fi însoțite de descărcări electrice.

La munte, frigul aduce și fenomene de iarnă. ANM anunță că în Carpaţii Orientali, la altitudini de peste 1500 m, iar în restul zonei montane la peste 1800 m, vor fi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Local şi temporar vântul va avea intensificări, cu rafale în general de 45…55 km/h. La orele dimineții și noaptea, izolat vor fi condiții de ceață, scrie Observator News.

ADVERTISEMENT

Vremea se răcește și în Capitală. Mai frig cu 10 grade decât duminică

Nici Capitala nu va fi ocolită de această răcire a vremii. De la 26 de grade duminică, luni abia se vor mai atinge 15…17 grade Celsius. În plus, cerul va avea înnorări şi temporar va ploua. Vântul va sufla moderat cu intensificări, iar la rafală se vor atinge viteze în general de 45…50 km/h. Temperatura minimă va fi de 6…7 grade.

La mare, temperaturile vor scădea faţă de intervalul precedent, vremea devenind rece pentru această dată. Maximele vor fi cuprinse între 12 şi 14 grade, iar cele minime vor fi de 8…10 grade.

ADVERTISEMENT

Și pe litoral cerul va avea înnorări temporare şi va ploua, în general slab, trecător şi sub formă de aversă. Vântul va pune probleme și va avea intensificări temporare, cu rafale de peste 40 – 50 km/h. Temperatura apei mării, foarte rece, va avea valori cuprinse între 13 şi 15 grade.

ADVERTISEMENT
Tags: