News

Prognoza ANM pentru 8 mai – 5 iunie. Surprize neplăcute ale vremii: temperaturi scăzute și ploi

ANM a emis prognoza pentru intervalul 8 mai - 5 iunie. Se anunță surprize neplăcute ale vremii, cu temperaturi scăzute și ploi.
05.05.2023 | 12:57
Prognoza ANM pentru 8 mai  5 iunie Surprize neplacute ale vremii temperaturi scazute si ploi
Prognoza ANM pentru 8 mai - 5 iunie. Vreme rece și multe ploi în următoarea perioadă. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Specialiștii ANM au publicat prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Din păcate, veștile pentru cei care sperau la vremea caldă de vară se amână. Va mai dura ceva până când maximele ridicate își vor face simțită prezența pe teritoriul țării noastre.

Prognoza ANM pentru 8 mai – 5 iunie. Vreme rece și multe ploi în următoarea perioadă

După un weekend cu o vreme relativ caldă, în care vom avea maxime de până la 24 – 25 de grade, vremea se strică radical. Din 8 mai, în majoritatea regiunilor vom asista la o răcorire semnificativă.

ADVERTISEMENT

În plus, în vestul, sud-vestul și prin centrul țării va ploua foarte mult. Abia în ultima săptămână a lunii mai se observă ceva semne de încălzire. Tot de atunci, dispar și precipitațiile abundente.

Prognoza meteo pentru perioada 8 – 15 mai 2023

De luni, temperaturile din țara noastră vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această perioadă. Cel mai rece față de normal va fi în regiunile sud-estice. Aici, sunt așteptate maxime cu până la patru grade mai mici decât cele caracteristice datei din calendar.

ADVERTISEMENT

Vremea rece nu e singura problemă. Va ploua abundent în regiunile vestice, sud-vestice și local în cele centrale. Regimul pluviometric va fi deficitar în nord-estul extrem al țării. În restul țării va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Prognoza ANM pentru 15 – 22 mai

De la mijlocul ultimei luni de primăvară, în intervalul 15 – 22 mai, temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această perioadă aproape în toată țara.

ADVERTISEMENT

Va continua să plouă mult doar în extremitatea de nord-vest a țării. În restul României, cantitățile de apă se vor situa în general în jurul celor normale pentru această perioadă.

Încălzire a vremii în intervalul 22 – 29 mai

Ultima săptămână din mai vine cu valori medii de temperatură care vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval. Acest trend de încălzire va avea loc în cea mai mare parte a țării. În privința regimului pluviometric, acesta va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă, în mai toate regiunile din România.

ADVERTISEMENT

Prognoza ANM pentru 29 mai – 5 iunie. Cum va debuta vara

Vara lui 2023 debutează cu medii ale valorilor termice în jurul celor specifice pentru această săptămână. Va fi înregistrat acest aspect al vremii pe întreg teritoriul României.

Vor fi diferențe majore la capitolul zonelor afectate de precipitații. Astfel, în nord și nord est, cantitățile de precipitații estimate pentru această săptămână vor fi deficitare. În schimb, în extremitatea de sud a țării va ploua mult. În restul țării, vor fi cantități apropiate de cele normale pentru acest interval.

ADVERTISEMENT
Tags: