News

ANM a prelungit alertele de caniculă. Până când ține căldura sufocantă

Cod galben și cod portocaliu de caniculă. Vor fi temperaturi de 39 de grade în mai multe zone ale țării, potrivit meteorologilor.
22.08.2023 | 10:37
ANM a prelungit alertele de canicula Pana cand tine caldura sufocanta
ANM a prelungit alertele de caniculă. Colaj Fanatik/ sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

ANM a prelungit alertele de caniculă, în această dimineață, fiind în vigoare un cod galben și un cod portocaliu. Mai multe zone ale țării se vor afla sub avertizările meteorologice până miercuri seara.

ANM a prelungit alertele de caniculă

Temperaturile maxime vor ajunge până la 39 de grade, iar disconfortul termic va fi accentuat. Cel mai cald va fi în București, Ilfov, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ialomița și Brăila.

ADVERTISEMENT

Însă, nu vom scăpa nici de ploi și furtuni. „Vor fi manifestări de instabilitate atmosferică accentuată local în jumătatea nordică a teritoriului și pe arii restrânse în rest”, transmite ANM.

În cursul zilei de marți, valul de căldură va fi prezent în aproape toate regiunile. În zonele de câmpie, de deal și podiș va fi caniculă. Totodată, disconfortul termic va fi ridicat, conform meteorologilor.

ADVERTISEMENT

Marți este cod portocaliu de caniculă în județele Giurgiu, Călărași, Ialomița, Brăila, Constanța, Teleorman, Ilfov și în Capitală. În zonele menționate, valorile maxime vor fi cuprinse între 37 și 39 de grade.

„Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa peste pragul critic de 80 de unități.”, adaugă Administrația Națională de Meteorologie.

ADVERTISEMENT

Județele care se vor afla miercuri sub cod galben și cod portocaliu de caniculă

Căldura sufocantă va presista, miercuri, 23 august, în sud-vest, sud și în sud-est, precum și disconfortul termic. Maximele vor fi între 33 și 37 de grade, în timp ce temperaturile din timpul nopții se vor situa între 17 și 23 de grade.

De asemenea, miercuri va fi cod portocaliu de caniculă în Capitală, dar și în județele Ilfov, Brăila, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ialomița. Aici, temperaturile vor ajunge și la 39 de grade.

ADVERTISEMENT

„Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa peste pragul critic de 80 de unități.”, menționează reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie.

Dacă vă imaginați că ultimele zile de vară vor fi mai răcoroase, meteorologii spun că nu trebuie să avem astfel de așteptări. Potrivit ANM, valul de căldură se va intensifica spre finalul acestei săptămâni.

ADVERTISEMENT