News

ANM a prelungit codul portocaliu de caniculă. În nordul țării revin furtunile

Nu scăpăm de căldură nici în următoarea perioadă. Maximele vor ajunge până la 39 de grade în anumite regiuni ale țării, potrivit ANM.
23.08.2023 | 10:51
ANM a prelungit codul portocaliu de canicula In nordul tarii revin furtunile
ANM a prelungit codul portocaliu de caniculă. Colaj Fanatik/ sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

ANM a prelungit codul portocaliu de caniculă. Miercuri, 23 august, căldura sufocantă se va menține în mai multe județe ale țării, inclusiv în municipiul București. Vorbim de Olt, Dolj, Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ialomița, Brăila, Ilfov.

ANM a prelungit codul portocaliu de caniculă

În regiunile menționate vor fi temperaturi cuprinse între 37 și 39 de grade. „Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa peste pragul critic de 80 de unități.”, transmite ANM.

ADVERTISEMENT

Potrivit meteorologilor, o parte dintre județele care astăzi se află sub cod portocaliu de caniculă, joi vor fi sub incidența unui cod galben. Astfel, pe 24 august, valul de căldură și disconfort termic ridicat va fi prezent în vestul, sud-vestul și sudul țării.

Valorile maxime vor fi cuprinse între 33 și 36 de grade. Și noaptea va fi cald, temperaturile urmând să se situeze între 17 și 22 de grade. De altfel, ANM menționează că spre finalul săptămânii, temperaturile vor crește din nou.

ADVERTISEMENT

Ploile și furtunile revin în mai multe județe

Totodată,  ploile și furtunile își vor face simțită prezența în mai multe regiuni. Sunt vizate de un cod galben de instabilitate atmosferică Maramureșul, Moldova, cea mai mare parte a Crișanei și a Transilvaniei, precum și în nord-estul Munteniei și nordul Dobrogei. Avertizarea a intrat în vigoare miercuri, la ora 10:00 și este în vigoare până la data de 24 august, la ora 03:00.

„Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Se va manifesta prin intensificări ale vântului (rafale de 55…70 km/h), vijelii, descărcări electrice, averse torențiale și izolat grindină.”, anunță ANM.

ADVERTISEMENT

Cum va fi vremea în București

Administrația Națională de Meteorologie a emis o prognoză specială pentru Capitală. Aceasta va fi valabilă în perioada 23 august- 25 august, ora 09:00. Conform specialiștilor, de miercuri până joi dimineața la ora 09:00, temperaturile vor fi extrem de ridicate, urmând să ajungă până la 38 de grade.

În intervalul 24 august-25 august, valorile termice vor fi în ușoară scădere. Totuși, vremea se va menține călduroasă, cu maxime de 33 de grade. Pe de altă parte, aflăm că vor apărea și ploile însoțite de descărcări electrice.

ADVERTISEMENT

„Îndeosebi ziua, vor fi înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă se va situa în jurul a 33 de grade, iar cea minimă va fi de 19…21 de grade.”, adaugă ANM.

 

ADVERTISEMENT