News

Programul STB și Metrorex pentru Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în comun din București în noaptea de Înviere

Programul STB și Metrorex pentru Paște 2024. Grafic special în următoarea perioadă. Cum vor circula mijloacele de transport în comun
30.04.2024 | 11:25
Programul STB si Metrorex pentru Paste 2024 Cum vor circula mijloacele de transport in comun din Bucuresti in noaptea de Inviere
Programul STB și Metrorex pentru Paște 2024. colaj Fanatik/ Foto Facebook/Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Programul STB și Metrorex pentru Paște 2024. Bucureștenii care vor rămâne în Capitală, în minivacanță, află cum vor circula mijloacele de transport în comun. Anunțul celor doi operatori din București.

Cum va circula tramvaiul în Noapte de Înviere

Minivacanța de 1 Mai și Paște este așteptată de toți românii. În acest an, cele două sărbători sunt legate și deși unii au ales să le petreacă pe litoral sau la munte, mulți bucureșteni vor rămâne acasă. Aceștia sunt informați de reprezentanții STB că în noaptea de Înviere, tramvaiele vor circula conform programului obișnuit.

ADVERTISEMENT

Totodată, în Noaptea de Înviere, 04/05.05.2024, serviciul de transport public va fi asigurat de autobuzele liniilor de noapte și de cele ale liniei 100, conform programului obișnuit”, a informat Societatea de Transport București.

Cum va circula metroul de Paște

Totodată, bucureștenii sunt anunțați că în perioada 1 mai – 6 mai trenurile Metrorex vor circula potrivit graficelor pentru zilele de weekend şi sărbători legale. Acest program va fi respectat pe toate magistralele. În noaptea de Înviere, între 4 și 5 mai 2024, circulația se va desfășura în intervalul orar 23:00 – 01:00, la interval de circa zece minute.

ADVERTISEMENT

De asemenea, între orele 01:00 – 05:00, metrourile vor circula la un interval de aproximativ 20 de minute. În cazul în care va exista un număr mare de călători, trenurile vor fi suplimentate, potrivit Metrorex.

În plus, compania amintește că pasagerilor le este interzis să intre în metrou cu lumânări sau candele aprinse. Măsura este implementată pentru a nu se produce incidente neplăcute din această cauză.

ADVERTISEMENT

„Menţionăm că accesul în metrou cu foc deschis (lumânări aprinse, candele aprinse, etc) este strict interzis pentru evitarea oricăror evenimente nedorite”, adaugă reprezentanții Metrorex.

Linii de transport în comun cu program special de Paște

Prin urmare, compania STB anunță că în perioada 1 mai – 6 mai 2024, liniile de transport în comun vor avea un program special, potrivit graficului unei zile de duminică. Însă, în noaptea Înviere vor funcționa autobuzele liniilor de noapte și ale liniei 100.

ADVERTISEMENT

În noaptea de 4 spre 5 mai, mijloacele de transport în comun vor funcționa potrivit programului obișnuit. Graficul poate fi văzut accesând acest link https://stbsa.ro/ora_statii.

Amintim că TPBI a anunțat că linia 311 va fi prelungită, începând de la 1 Mai. Aceasta va face legătura între Cartierul Titan și Sala Palatului, prin urmare va ajunge și prin zona Maria Rosetti și Strada Popa Petre.

ADVERTISEMENT