News

ANM a tras semnalul de alarmă. Cum va fi vremea la vară: “Vom avea furtuni violente”

Cum va fi vremea la vară în România? Meteorologii de la ANM anunță temperaturi schimbătoare, dar și fenomene meteorologice extreme.
30.04.2023 | 20:25
ANM a tras semnalul de alarma Cum va fi vremea la vara Vom avea furtuni violente
Cum va fi vremea la vară. Ce spune ANM. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Cum va fi vremea la vară în România, dar și în Europa, este o întrebare pe care multe persoane și-o pun. Asta în condițiile în care mulți angajați au grijă să își programeze din timp concediile. Veștile de la ANM nu sunt însă unele chiar atât de bune.

Cum va fi vremea la vară

Mihai Timu, meteorolog ANM, a spus cum va fi vremea la vară în Europa. Asfel, cei care vor să meargă pe litoralul românesc, ori la munte, sau în alte colțuri ale continentului, ar fi bine să știe la ce să se aștepte. Va fi cald, însă nu scăpăm nici de anumite fenomene meteorologice extreme.

ADVERTISEMENT

Mai exact, potrivit meteorologului de la ANM, vremea la vară va fi una destul de fierbinte. Temperaturile vor fi ridicate în primă fază, iar precipitațiile lipsesc. De asemenea, Mihai Timu se așteaptă și la incendii de vegetație în Europa.

Exemplul dat de acesta îl reprezintă incendiile de vegetație din Grecia, Italia, dar și Turcia care au avut loc în ultimii ani. De asemenea, nu este exclusă nici seceta în anumite părți ale Europei și poate chiar și în România în următoarele luni de zile.

ADVERTISEMENT

”Deocamdată nu avem estimări sezoniere, dar așa, în mare, la cum se prezintă lucrurile, va urma o vară fierbinte, cel puțin pentru jumătatea de sud a Europei, cu intervale în care vom avea, din nou, temperaturi ridicate și lipsa precipitațiilor. Probabil vom avea secetă și incendii de vegetație, așa cum s-a întâmplat în ultimii ani, mai ales în Grecia, Turcia, Italia, Spania și Portugalia”, a spus meteorologul, la DC News.

Furtuni violente și căderi masive de apă în Europa

Nu toată vara va fi însă atât de caldă, avertizează acesta. Meteorologul de la ANM spune că vom avea parte și de furtuni violente, dar și de inundații. Asta în ciuda faptului că începutul de vară ar putea aduce secetă.

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește temperaturile, acestea vor ajunge să fie la un moment dat mult mai ridicate decât normalul perioadei. Ulterior vremea se schimbă, iar acestea vor scădea. Cum va fi deci vremea la vară? Într-un cuvânt, aceasta se arată a fi una extremă în toată Europa.

Astfel, cei care își pregătesc deja vacanțele ar fi bine să se gândească la schimbări radicale de temperaturi. De asemenea și fenomenele meteorologice extreme trebuie să fie luate în calcul și ele.

ADVERTISEMENT

”Vor fi și perioade în care vom avea furtuni violente cu căderi masive de apă și inundații în unele zone, chiar dacă inițial va fi secetă. Vor fi și alternanțe termice tot mai dese, așa cum am văzut în ultima vreme, în fiecare anotimp. Aproape în fiecare lună avem când temperaturi mult peste normal, urmate de temperaturi sub normalul perioadei.

Ar trebui să ne așteptăm la o vară extremă în mare parte din Europa, acest lucru însemnând și temperaturi ridicate, dar și fenomene extreme cum ar fi furtunile violente”, a mai precizat meteorologul ANM Mihai Timu, la DC News.

ADVERTISEMENT
Tags: