News

ANM anunță o înrăutățire a vremii: cod portocaliu de fenomene severe. Zonele afectate

Specialiștii de la ANM au emis, miercuri, alerte cod portocaliu și galben de fenomene severe. Zonele lovite de vremea rea.
13.12.2023 | 10:45
ANM anunta o inrautatire a vremii cod portocaliu de fenomene severe Zonele afectate
Alerte cod portocaliu și galben ANM de precipitații abundente. Zonele lovite de vremea rea. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță o înrăutățire a vremii în România. Miercuri dimineață s-au emis un cod portocaliu și un cod galben de fenomene severe. Mai multe zone sunt afectate.

Alerte cod portocaliu și galben ANM de precipitații abundente. Zonele lovite de vremea rea

Meteorologii anunță o intensificare a precipitațiilor în țara noastră. În acest sens, miercuri s-au emis noi avertizări. Un cod galben va fi în vigoare din 13 decembrie, ora 10.00, până pe 14 decembrie, ora 14.00.

ADVERTISEMENT

În această perioadă, în Banat, Crișana, Maramureș, vestul și nordul Transilvaniei, precum și în zonele montane aferente, va ploua și se vor acumula cantități de apă de 25…40 l/mp și izolat de peste 50 l/mp.

Din cauza temperaturilor mai mari și a ploilor, la munte ploile vor determina topirea stratului de zăpadă. Doar la altitudini de peste 1.500 m, în nordul Carpaților Orientali, trecător vor fi precipitații mixte (ploaie, lapoviță și ninsoare).

ADVERTISEMENT

Tot de miercuri, de la ora 10.00, până joi la ora 12.00, va fi în vigoare o alertă cod portocaliu de precipitații abundente. În acest interval, în Carpații Occidentali și nordul Carpaților Orientali, se vor acumula cantități de precipitații de 50…60 l/mp și izolat de peste 70 l/mp.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administrația Națională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj”, anunță Administrația Națională de Meteorologie.

ADVERTISEMENT

Județele vizate de atenționarea cod portocaliu a ANM sunt: Mureș, Bistrița-Năsăud, Maramureș, Satu Mare, Sălaj, Cluj, Bihor, Alba, Hunedoara, Timiș, Arad și Caraș-Severin.

Cum va fi vremea în București

Tot miercuri, meteorologii au emis și o prognoză specială pentru municipiul București. În Capitală se anunță o vreme mult mai caldă decât în mod normal pentru data din calendar.

ADVERTISEMENT

ANM spune că valorile termice se vor situa peste mediile multianuale. Temperatura maximă va fi de 8…9 grade Celsius. Cerul va fi temporar noros și trecător vor fi posibile ploi slabe, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi pozitivă, de 1…3 grade Celsius.

ADVERTISEMENT