News

Prognoza ANM pentru 11 – 25 decembrie. Schimbare bruscă a vremii înainte de Crăciun

Prognoza ANM pentru următoarele două săptămâni, intervalul 11 - 25 decembrie, anunță o schimbare a vremii chiar înainte de Crăciun.
11.12.2023 | 15:51
Prognoza ANM pentru 11  25 decembrie Schimbare brusca a vremii inainte de Craciun
Prognoza ANM pentru 11 - 25 decembrie. Ce șanse sunt sunt să ningă de Crăciun. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Luni, ANM a emis prognoza pentru perioada 11 – 25 decembrie. În următoarele două săptămâni, vremea ne rezervă mai multe surprize. Vom traversa o încălzire, cu maxime de peste 10 – 12 grade Celsius, apoi o răcire bruscă.

Prognoza ANM pentru 11 – 25 decembrie. Ce șanse sunt sunt să ningă de Crăciun

În acest moment, cu exact două săptămâni până la Crăciun, cu toții se întreabă dacă vom avea o vreme de iarnă veritabilă pe 25 decembrie. Răspunsul este dat de specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

ADVERTISEMENT

Potrivit meteorologilor, temperaturile cresc considerabil, fiind mult mai ridicate decât normalul perioadei. Încă de marți, 12 decembrie, valorile maxime vor crește și se vor situa peste cele specifice datei în cea mai mare parte a țării. Ele se vor situa în general între 4 și 14 grade. Abia în apropierea Crăciunului, la nivel național se anunță o răcire. Iată prognoza pentru fiecare regiune a țării.

Cum va fi vremea în Banat

Vor fi maxime de 10 grade în ziua de 12 decembrie. Apoi, vremea va intra într-un proces de răcire astfel că valorile vor scădea până spre medii de 3…4 grade, în zilele de 16 și 17 decembrie. După ziua de 17 decembrie, valorile diurne vor crește ușor, astfel că în intervalul 18-20 decembrie se vor situa în jurul a 6 grade, în medie, apoi vor scădea treptat până spre 4 grade până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză.

ADVERTISEMENT

Nopțile aduc variații importante. În intervalul 11 – 18 decembrie mediile vor fi cuprinse între -2 și 5 grade, cele mai mici valori urmând a se înregistra în nopțile de 16 și 17 decembrie, iar cea mai mare valoare în noaptea de 14 decembrie.

În ultima săptămână de prognoză, vremea se va răci treptat, astfel că minimele vor coborî spre valori în jurul a -2 grade, în medie, în data de 24 decembrie, pornind de la 1 grad în noaptea de 19 decembrie. Cresc șansele de precipitații în intervalul 11 – 15 decembrie.

ADVERTISEMENT

Prognoza ANM pentru Crișana

Și în Crișana, zilele de 12 și 13 decembrie aduc o vreme caldă, cu maxime de 8-9 grade. Apoi, vremea va intra într-un proces de răcire astfel că maximele vor scădea până spre medii în jurul a 3 grade, în zilele de 16 și 17 decembrie.

Urmează un nou ping-pong între vreme caldă și răcire. După 17 decembrie, valorile diurne vor crește ușor, astfel că în intervalul 18-20 decembrie se vor situa în jurul a 5 grade. Apoi vor scădea treptat până spre 2 grade până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză.

ADVERTISEMENT

În perioada 11 – 18 decembrie, mediile minime vor fi cuprinse între -3 și 5 grade. Din ultima săptămână de prognoză, vremea se va răci treptat, astfel că minimele vor coborî spre valori în jurul a -3 grade, în medie în data de 24 decembrie, pornind de la 0 grade în noaptea de 19 decembrie. Probabilitatea de precipitații va fi mare în perioada 11 -15 decembrie și în 18 decembrie.

Evoluția vremii în Transilvania

Vreme caldă pe 12 decembrie, cu maxime anormale, de 8-9 grade. După această zi, vremea va intra într-un proces de răcire astfel că maximele vor scădea până spre medii de 1…2 grade, în zilele de 16 și 17 decembrie. Și aici, după această dată, valorile diurne vor crește ușor, astfel că în intervalul 18-20 decembrie se vor situa în jurul a 4 grade. În final, spre Crăciun, vor scădea treptat până spre 1 grad.

Va fi rece pe timp de noapte după 14 decembrie. Minimele vor coborî până la -5 grade, în noaptea de 17 decembrie. Ulterior nopții de 17 decembrie, variațiile nu vor fi semnificative, astfel că intervalul 18 – 24 decembrie mediile vor fi cuprinse între -4 și -2 grade, cele mai mici valori urmând a se înregistra la sfârșitul perioadei de prognoză. Vor cădea precipitații în intervalul 12 -16 decembrie, apoi în zilele de 18 și 19 decembrie.

Prognoza ANM pentru Maramureș

Pentru intervalul 12 -14 decembrie se anunță o încălzire. Apoi, vremea va intra într-un proces de răcire. Maximele vor scădea până spre medii de 2 grade, în zilele de 16 și 17 decembrie. După ziua de 17 decembrie, valorile diurne vor crește ușor, astfel că în intervalul 18-20 decembrie se vor situa în jurul a 4 grade, în medie. Ulterior, vor scădea până spre 2 grade până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză.

Până pe 17 decembrie, variațiile minimelor nu vor fi semnificative. Intervalul 18 – 24 decembrie aduce medii cuprinse între -4 și -1 grad, cele mai mici valori urmând a se înregistra la sfârșitul perioadei de prognoză.

În nord sunt cele mai mari șanse de a vedea zăpadă de Crăciun. ANM spune că probabilitatea de precipitații va fi mai mare în intervalul 12 -15 decembrie, apoi în 18 -24 decembrie.

Cum evoluează vremea în Moldova

Maximele în prima săptămână se vor încadra între 2 și 7 grade. Cele mai mari valori se vor înregistra în zilele de 12, 14 și 18 decembrie. Din a doua săptămână tendința valorilor maxime este de scădere treptată. Ele vor coborî de la medii în jurul a 6 grade în zilele de 19 și 20 decembrie până spre 2 grade în ultima zi a intervalului de prognoză.

Noaptea, minimele vor avea medii de -4…-3 grade, la începutul intervalului, spre 1…2 grade în nopțile de 14 și 15 decembrie, apoi vor coborî până spre -3…-2 grade, în nopțile de 16 și 17 decembrie. Ulterior nopții de 17 decembrie, variațiile nu vor fi semnificative. Probabilitate mare de precipitații va fi în zilele de 14 și 15 decembrie, apoi în 18 decembrie.

Vreme schimbătoare în Dobrogea

În sud-est, se anunță valori maxime de 12 grade în data de 14 decembrie. După această zi, vremea se va răci semnificativ, iar maximele nu vor mai trece de 4…5 grade în 16 și 17 decembrie. După 17 decembrie, temperaturile maxime vor crește până spre 8 grade în ziua de 20 decembrie, apoi treptat vor coborî spre medii în jurul a 5 grade până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză.

Minimele au evoluții similare. Vor crește de la medii de 0…2 grade, în primele nopți ale intervalului, spre 7 grade în noaptea de 14 decembrie, apoi vor coborî până spre -2 grade, în noaptea de 17 decembrie. După 17 decembrie, variațiile vor fi în general nesemnificative. Apariția precipitațiilor va fi sesizată în ziua de 15 decembrie.

Prognoza ANM pentru Muntenia

Și în sud va fi cald. Maximele ajunge la 10 grade în perioada 12 -14 decembrie. Ulterior, vremea se va răci semnificativ. Nu vor fi mai mult de 4…5 grade în zilele de 16 și 17 decembrie. Urmează ca după 17 decembrie temperaturile maxime să crească până spre 8 grade, valoare ce va fi de interes pentru perioada 18 -20 decembrie. Apoi treptat vor coborî spre medii în jurul a 4 grade până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză.

Nopțile cu valori negative, de -3…-2 grade, vor lăsa locul celor cu temperaturi pozitive: în nopțile de 14 și 15 decembrie. După mijlocul lunii, minimele vor coborî până spre -4 grade. Probabilitatea de precipitații va fi mai mare în perioada 14 -16 decembrie.

Vremea în Oltenia

Și în Oltenia se anunță o încălzire în prima săptămână. Maximele ajunge la 11 grade în ziua de 12 decembrie. Ulterior, vor fi alternanțe notabile de la o zi la alta. În perioada 13 -17 decembrie maximele vor fi cuprinse între 4 și 8 grade, cele mai mici valori urmând a se înregistra în zilele de 16 și 17 decembrie.

După 17 decembrie, temperaturile maxime vor crește până spre 8 grade, valoare ce se menține în zilele de 18 și 19 decembrie, apoi vor coborî treptat spre medii în jurul a 5 grade până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză.

Noaptea, minimele vor crește de la medii de -2…-1 grad, pe 11 decembrie, spre 2…3 grade în nopțile de 14 și 15 decembrie, apoi vor coborî până spre -3 grade, în noaptea de 17 decembrie. După 17 decembrie, variațiile vor fi în general nesemnificative. Cresc șansele de precipitații în intervalul 14 -16 decembrie.

Vreme de iarnă veritabilă la munte

Zona de munte aduce o vreme de iarnă veritabilă. În prima săptămână, maximele vor fi cuprinse între -4 și 2 grade, cele mai coborâte valori urmând a se înregistra în zilele de 15 și 16 decembrie.

Nopțile aduce medii de -6 grade, pe 11 decembrie, spre -1 grad în noaptea de 14 decembrie. Ulterior, se anunță ger. Minimele vor coborî până spre -9…-8 grade, în nopțile de 16 și 17 decembrie. După 17 decembrie, variațiile vor fi în general nesemnificative. În intervalul 18 – 24 decembrie, mediile temperaturilor minime vor fi cuprinse între -8 și -6 grade. Va ninge în intervalul 12 -19 decembrie, dar și de Crăciun.

ADVERTISEMENT
Tags:
În Columbia toată lumea știe cine este soția lui Giovanni Becali. L-au eliberat...
În Columbia toată lumea știe cine este soția lui Giovanni Becali. L-au eliberat imediat dintr-o pușcărie din Bogota când au aflat cum o cheamă
A recunoscut adevărul în fața întregii lumi, după ce a fost acuzată că...
A recunoscut adevărul în fața întregii lumi, după ce a fost acuzată că "s-a culcat cu jumate din vestiar"
Incendiu de proporții. Un bloc de 14 etaje a fost înghițit de flăcări,...
Incendiu de proporții. Un bloc de 14 etaje a fost înghițit de flăcări, în Valencia. 450 de oameni trăiesc în clădire
„M-am simțit «Regina reginelor»”. Laurette dezvăluie cum l-a cucerit pe Ion Țiriac: „Știți...
„M-am simțit «Regina reginelor»”. Laurette dezvăluie cum l-a cucerit pe Ion Țiriac: „Știți cum îi zic eu?”
O stațiune de schi din România a ajuns pe locul doi într-un top...
O stațiune de schi din România a ajuns pe locul doi într-un top al resorturilor din Europa
Micul oraș subteran din România, care se întinde pe o suprafaţă de 1.300...
Micul oraș subteran din România, care se întinde pe o suprafaţă de 1.300 de metri pătrați. Cei care vin aici au parte de tot confortul
Orașul în care oamenii au declarat război operelor de artă. Sculpturi furate, vandalizate...
Orașul în care oamenii au declarat război operelor de artă. Sculpturi furate, vandalizate sau batjocorite pe internet
Cel mai bogat sat din România, unde Ferrari-ul e considerat „vechitură”. Puțini români...
Cel mai bogat sat din România, unde Ferrari-ul e considerat „vechitură”. Puțini români știu de existența lui
Ce a putut să spune Petre Roman după decesul Mioarei Roman. Cei doi...
Ce a putut să spune Petre Roman după decesul Mioarei Roman. Cei doi au fost căsătoriți timp de 30 de ani
Chefi la cuțite. Trădarea îl costă pe Florin Dumitrescu: A pierdut tot
Chefi la cuțite. Trădarea îl costă pe Florin Dumitrescu: A pierdut tot
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la cinci luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la cinci luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
VIDEO şocant: Dan Bursuc îi calcă pe urme lui Florin Salam: "S-a făcut...
VIDEO şocant: Dan Bursuc îi calcă pe urme lui Florin Salam: "S-a făcut parizer"
Vestea-bombă. Alegerile semicomasate au un singur mare secret: sunt și inversate!
Vestea-bombă. Alegerile semicomasate au un singur mare secret: sunt și inversate!
Zodiile din horoscop care vor avea o surpriză uriașă de Dragobete 2024. Își...
Zodiile din horoscop care vor avea o surpriză uriașă de Dragobete 2024. Își pot schimba destinul pentru totdeauna