News

ANM, avertizări de cod galben de vreme extremă. Ce zone sunt afectate

ANM a emis noi avertizări de cod galben de vreme extremă. FANATIK vă spune ce zone sunt afectate
04.08.2021 | 10:33
ANM, avertizări de cod galben de vreme extremă. Ce zone sunt afectate
ANM, avertizări de cod galben de vreme extremă. Ce zone sunt afectateSursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Meteorologii eu extins avertizarea de cod galben de căldură. Mai multe zone au fost incluse în atenționare.

În plus, specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie au prelungit intervalul de valabilitate pentru avertizarea de instabilitate atmosferică temporar accentuată. De asemenea, mai multe regiuni sunt afectate.

ADVERTISEMENT

ANM, avertizări de cod galben de vreme extremă. Ce zone sunt afectate

Codul galben de disconfort termic ridicat este valabil în zilele de 4 și 5 august. ANM a adăugat mai multe regiuni în categoria celor afectate.

cod galben
Cod galben de disconfort termic ridicat, zonele vizate
Sursa foto: ANM

„În sudul și sud-estul țării, disconfortul termic se va accentua și local va fi caniculă, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități,” a transmis ANM.

ADVERTISEMENT

„Miercuri (4 august) temperaturile maxime se vor situa între 32 și 36 de grade, iar joi (5 august) între 34 și 39 de grade. Minimele termice, în marea lor majoritate, nu vor coborî sub 20 de grade,” a adăugat.

Codul galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată, prelungit

Administrația Națională de Meteorologie a extins perioada de valabilitate pentru atenționarea de instabilitate atmosferică temporar accentuată. Aceasta va fi valabilă în intervalul 04 august, ora 12:00 – 05 august, ora 06:00.

Cod galben
Cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată, zonele vizate
Sursa foto: ANM

De asemenea, mai multe zone sunt vizate de astfel de fenomene. „În intervalul menționat, în Moldova, în cea mai mare parte a Munteniei și local la munte și în Dobrogea vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină”.

ADVERTISEMENT

„Cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 25…45 l/mp. Fenomene de instabilitate atmosferică se vor semnala pe arii restrânse și în restul teritoriului,” au transmis meteorologii.

Prognoza meteo pentru București, 5 și 6 august

Administrația Națională de Meteorologie a actualizat prognoza pentru Capitală, pentru următoarele două zile. Specialiștii au anunțat că joi, 5 august, se va menține vremea călduroasă, chiar caniculară, iar disconfortul termic va fi ridicat.

Totodată, spre seară vor fi înnorări accentuate și intensificări ale vântului, frecvente descărcări electrice, averse torențiale și posibil vijelii și grindină. Maximele se vor situa între 36 și 37 de grade, iar minimele vor fi de 19 – 20 de grade.

ADVERTISEMENT

În schimb, în intervalul 6 august, ora 09:00 – 7 august, ora 09:00, vremea se va răci considerabil, iar temporar înnorările vor fi accentuate. În special în cursul zilei vor fi averse, descărcări electrice şi posibil intensificări de scurtă durată ale vântului. Termometrele vor înregistra temperaturi maxime  de 30 – 31 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 17 și 19 grade.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri