News

ANM, informare de ninsori abundente și strat nou de zăpadă. Zonele afectate de vremea severă

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o informare de ninsori abundente. Urmează zile cu vreme de iarnă și strat nou de zăpadă în mai multe zone din țară.
15.03.2022 | 12:44
ANM informare de ninsori abundente si strat nou de zapada Zonele afectate de vremea severa
ADVERTISEMENT

Meteorologii ANM anunță revenirea în forță a iernii în unele zone din România. O informare de ninsori abundente și strat nou de zăpadă a fost emisă de specialiști.

Informare de ninsori abundente de la ANM. Zonele din țară unde se va depune strat de zăpadă

Alerta ANM va intra în vigoare miercuri dimineața, ora 8.00, fiind valabilă până joi, 17 martie, la aceeași oră.

ADVERTISEMENT

În acest interval, aria precipitațiilor sub formă de ninsoare va fi în extindere dinspre masivele vestice și va cuprinde toată zona montană.

În zona Carpaților Occidentali, precum și în vestul Carpaților Meridionali, local ninsorile vor fi moderate cantitativ (10…15 l/mp și izolat peste 20 l/mp) și se va depune strat nou de zăpadă, pe alocuri consistent.

ADVERTISEMENT

ANM mai precizează că, în funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, acest mesaj ar putea fi actualizat. Acest lucru înseamnă că ar putea fi emise și coduri de vreme severă.

Cum va fi vremea în București

Vremea va intra într-un proces de răcire și în Capitală. Pe parcursul zilelor de miercuri şi joi cerul va fi noros şi va ploua slab, se arată prognoza publicată de Administraţia Naţională de Meteorologie.

ADVERTISEMENT

Conform specialiştilor ANM, în perioada 16 martie, ora 8:00 – 17 martie, ora 9:00, cerul va fi mai mult noros şi, începând din orele serii, temporar va ploua slab, iar vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificări pe parcursul nopţii.

Temperatura maximă va fi de 9 – 10 grade Celsius, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 1 grad Celsius.

ADVERTISEMENT

Vremea capricioasă se va întinde pe toată durata acestei primei luni de primăvară. Reamintim că luni, ANM a emis prognoza pentru următoarele două săptămâni.

Am aflat din acest buletin că, în perioada 14 – 27 martie, va predomina o vreme în general rece în majoritatea regiunilor. Vor fi zone în care minimele vor scădea până la limita gerului, -10 grade Celsius.

ADVERTISEMENT