News

ANM, noi alerte cod portocaliu și galben de furtuni puternice. Zonele lovite de averse, vijelii și grindină

ANM a emis, miercuri, noi alerte cod portocaliu și galben de furtuni puternice. Mai multe zone vor fi lovite de averse, vijelii și grindină.
31.05.2023 | 10:41
ANM noi alerte cod portocaliu si galben de furtuni puternice Zonele lovite de averse vijelii si grindina
Avertizări cod portocaliu și galben de furtuni emise de ANM. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, miercuri dimineață, noi alerte cod portocaliu și galben de furtuni puternice. Mai multe zone din țară vor fi lovite de averse, vijelii și căderi de grindină.

Avertizări cod portocaliu și galben de furtuni emise de ANM. Averse, grindină și vijelii în mai multe județe

Instabilitatea atmosferică accentuată din România se menține. La mijlocul săptămânii, meteorologii au emis noi avertizări de fenomene severe, care sunt specifice sezonului cald în care ne aflăm.

ADVERTISEMENT

Un prim cod galben de furtuni va intra în vigoare la ora 12.00 și este valabil până la ora 23.00. În acest interval, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată.

Acesta se va manifesta prin descărcări electrice, averse torențiale, grindină, intensificări ale vântului și posibil vijelii în Banat, sudul Crișanei, vestul Transilvaniei, Oltenia și la munte. În perioade scurte de timp, cantitățile de apă vor fi de 20-25 l/mp și izolat de peste 30 l/mp.

ADVERTISEMENT

ANM subliniază că astfel de fenomene vor fi miercuri, izolat, și în celelalte regiuni. Apoi, în a doua parte a zilei de joi (1 iunie), local în vestul, centrul țării și la munte, instabilitatea atmosferică va fi pronunțată.

Alerta cod portocaliu este valabilă miercuri, 31 mai, orele 12.00 – 20.00. Se anunță averse torențiale în județele Caraș-Severin, Hunedoara, Timiș, Gorj, precum și Carpații Occidentali și vestul Carpaților Meridionali

ADVERTISEMENT

Administrația Națională de Meteorologie avertizează că, în aceste zone, local, cantitățile de apă vor fi de 40-50 l/mp. Vorbim de intervale scurte de timp, de până la 1 – 3 ore.

ANM cod portocaliu furtuni
Avertizări cod portocaliu și galben de furtuni emise de ANM. Sursa foto: Meteoromania.ro

Cum va fi vremea în București

Dacă în vest, sud-vest și centru vremea se anunță instabilă, în Capitală nu vor fi astfel de probleme. Ba dimpotrivă, aici vremea va fi caldă și frumoasă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat.

ADVERTISEMENT

Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 29 de grade. Abia din weekend ar putea să apară precipitații și în zona Bucureștiului, mai anunță specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie.

ADVERTISEMENT