News

ANM vine cu noi vești rele. Valul de aer polar va lăsa loc ploilor în toată țara. Când se încălzește

ANM vine cu noi vești rele despre vremea din România. După valul de aer polar, ploile își vor face simțită prezența în toată țara.
09.05.2023 | 21:06
ANM vine cu noi vesti rele Valul de aer polar va lasa loc ploilor in toata tara Cand se incalzeste
Prognoza ANM pentru următoarea perioadă: ploile vor acoperi majoritatea regiunilor. Când vine cu adevărat căldura. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM) vin cu noi vești rele. Valul de aer polar din aceste zile va lăsa loc ploilor în toată țara. Vom mai avea de așteptat până la o încălzire a vremii.

Prognoza ANM pentru următoarea perioadă: ploile vor acoperi majoritatea regiunilor. Când vine cu adevărat căldura

Vara, chiar și primăvara, se lasă așteptate. Meteorologii au anunțat în aceste zile ploi puternice și temperaturi extrem de scăzute pentru luna mai. În zona de munte este iarnă în toată regula. Prognoza a arătat că temperaturile au coborât chiar la zero grade sau mai puțin în depresiuni.

ADVERTISEMENT

Din păcate, veștile de la ANM pentru următoarea perioadă nu sunt dintre cele mai bune. Meteorologii anunță că după valul de frig vin furtuni de vară. Acestea vor afecta toată ţara săptămâna viitoare.

Furtunile formate în zona Mării Mediterane vor continua să influenţeze vremea din ţara noastră. Spre finalul acestei săptămâni va ploua, e drept, slab, în special în regiunile vestice şi la munte.

ADVERTISEMENT

Săptămâna viitoare, însă, vor fi averse, cu descărcări electrice, care pot aduce şi cantităţi mai mari de apă, în cea mai mare parte a ţării”, a anunțat Simona Căpșună, meteorolog, conform Observator News.

Meteorologii spun că și temperaturile vor continua să fie scăzute. Sunt șanse ca doar de la începutul lunii iunie valorile termice să crească și să fie în acord cu data din calendar.

ADVERTISEMENT

Cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni

Marți, ANM a actualizat prognoza pentru intervalul 9 mai – 5 iunie. Per total, mai se anunță a fi o lună ploioasă. De săptămâna viitoare, cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile vestice și sudice, dar mai ales în cele sud-vestice. În rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Vremea se va încălzi abia la finalul lunii mai. În ultima săptămână a lunii, temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării. Tot atunci, regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă, în toate regiunile.

ADVERTISEMENT

Luna iunie debutează cu medii ale valorilor termice care se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Dispar precipitațiile. ANM spune că regimul pluviometric estimat pentru acest interval va fi deficitare în cea mai mare parte a României.

ADVERTISEMENT
Tags: