Fotbal international

Ansu Fati, al doilea fotbalist care a reușit două goluri în UCL, deși nu a împlinit 18 ani Video

20.10.2020 | 23:14
Ansu Fati al doilea fotbalist care a reusit doua goluri in UCL desi nu a implinit 18 ani Video
ADVERTISEMENT

Ansu Fati a reușit să stabilească un nou record după golul înscris în meciul de la Budapesta cu Ferencvaros, devenind doar al doilea jucător din istorie care reușește să înscrie două goluri în Champions League, înainte să împlinească 18 ani.

Messi a deschis scorul în minutul 17 din penalty și a devenit singurul jucător din istorie care a înscris în 16 sezoane consecutive și împotriva a 36 de echipe diferite, în timp ce Ansu Fati a reușit să înscrie din nou în Champions League în minutul 42 și a devenit cel mai tânăr jucător care a reușit două goluri în UCL înainte să împlinească 18 ani.

ADVERTISEMENT

Ansu Fati a ajuns la 10 goluri în tricoul Barcelonei în La Liga, deși nici măcar nu a împlinit vârsta de 18 ani, în timp ce Messi la vârsta lui abia reușea primul gol pentru Barcelona. Ba mai mult, puștiul-minune al catalanilor l-a depășit pe Raul, care a avut 9 goluri la aceeași vârstă, fiind la egalitate cu Bojan Krkic, care a înscris același număr de goluri pentru Barca înainte să împlinească 18 ani.

Ansu Fati poate fi considerat discipolul lui Leo Messi, pe care îl consideră mentorul său și se pare că elevul deja începe să își depășească maestrul. E curios că argentianul a reușit un singur gol în tricoul Barcelone până la vârsta de 18 ani, într-un meci cu Albacete, în 2005.

ADVERTISEMENT

Tânărul jucător al naționalei Spaniei, are însă un început de sezon mai bun ca Messi, după ce a reușit să înscrie trei goluri, în ambele meciuri disputate, în timp ce Messi a înscris o singură dată.

Ansu Fati poate fi noul Messi de pe Camp Nou

Atacantul Barcelonei doboară record după record și dacă o va ține tot așa, va deveni cel mai important jucător din noua eră a Barcelonei, un urmaș demn al lui Messi, după ce a devenit cel mai tânăr marcator din istoria Barcelonei, al UEFA Champions League și din istoria naționalei Spaniei.

ADVERTISEMENT

Deși Barca a primit o ofertă fabuloasă pentru Ansu Fati de la Manchester United, 150.000.000 de euro, dar catalanii i-au prelungit contractul lui Fati până în 2024 și i-au pus o clauză de reziliere fabuloasă: 300.000.000 de euro!

Fati a venit la Barcelona de la Sevilla în vara lui 2012, liber de contract. 50 de milioane de euro valorează jucătorul pe site-ul de specialitate transfermarkt.com. Fati s-a născut în Bissau.

ADVERTISEMENT

Ansu Fati la un pas să devină jucătorul cu cele mai multe goluri în Primera Division înainte de împlinirea vârstei de 18 ani

Atacantul tocmai l-a egala Bojan Krkic în clasamentul celor mai buni marcatori sub 18 ani ai Barcelonei, iar Ansu Fati mai are la dispoziție trei meciuri în La Liga până la împlinirea vârstei de 18 ani, pentru a doborî un nou record al campionatului Spaniei.

Fotbalistul născut în Guineea-Bissau mai are la dispoziție trei meciuri cu Seviila, Getafe și Real Madrid până când va împlini 18 ani, pe 31 octombrie, pentru a deveni jucătorul cu cele mai multe goluri în Primera Division înainte de împlinirea vârstei de 18 ani!

Noul star al Barcelonei s-a născut în 2002 și avea doi ani când Messi debuta la Barcelona. A jucat 26 de meciuri pentru catalani și a înscris de 11 ori (un gol în Champions League, 10 în La Liga), trei dintre goluri venind din piciorul lui Messi.

ADVERTISEMENT