Sport

Verdict crunt pentru Frenkie de Jong după accidentarea din Real Madrid – Barcelona 3-2. Cât va lipsi mijlocașul catalanilor. Update

Frenkie de Jong a părăsit terenul accidentat în derby-ul Real Madrid - Barcelona. Mijlocașul olandez a fost scos cu targa, iar verdictul medicilor este unul crunt.
22.04.2024 | 18:17
Verdict crunt pentru Frenkie de Jong dupa accidentarea din Real Madrid  Barcelona 32 Cat va lipsi mijlocasul catalanilor Update
Frenkie de Jong a ieșit accidentat în prima repriză a derby-ului Real Madrid - Barcelona. Foto: colaj Fanatik.
ADVERTISEMENT
22-04-2024
15:24

Frenkie de Jong, sezon încheiat după accidentarea din Real Madrid - Barcelona 3-2

Frenkie de Jong a suferit o accidentare groaznică în prelungirile primei reprize din „El Clasico”. Federico Valverde a degajat puternic direct în glezna mijlocașului olandez, care a fost scos cu targa de pe teren. 

Verdictul este unul crunt pentru Barcelona și Frenkie de Jong. Olandezul a suferit o entorsă de gradul doi la glezna dreaptă și nu va mai juca restul sezonului din La Liga. 

Internaționalul olandez abia revenise după o accidentare tot la glezna dreaptă care l-a ținut pe bară nu mai puțin de 4 meciuri. Conform presei din Spania, Frenkie de Jong ar urma să stea pe bară 5-6 săptămâni. 

Rămâne de văzut dacă internaționalul în vârstă de 26 de ani va fi prezent în lotul naționalei Olandei pentru EURO 2024. În schimb, fotbalistul Barcelonei ar urma să rateze meciurile cu Valencia, Girona, Real Sociedad, Almeria, Rayo Vallecano și FC Sevilla, toate din LaLiga. 

Derby-ul Real Madrid – Barcelona s-a încheiat mai devreme pentru Frenkie de Jong. Mijlocașul în vârstă de 26 de ani s-a accidentat grav după un duel cu Federico Valverde la mijlocul terenului. Internaționalul olandez nu a mai putut continua și a fost scos cu targa de pe teren.

Frenkie de Jong, accidentare gravă în Real Madrid – Barcelona! Scos cu targa de pe teren și aplaudat de fanii “blanco” pe Bernabeu

Frenkie de Jong este lovit de ghinion! Abia revenit după o accidentare, mijlocașul Barcelonei a părăsit terenul accidentat la derby-ul cu Real Madrid. Olandezul s-a întins pe gazon după un duel la mijlocul terenului cu Federico Valverde.

ADVERTISEMENT

Uruguayanul de la Real Madrid a degajat tare mingea după o alunecare. Frenkie de Jong a fost prins cu piciorul sus, moale, și nu a mai putut continua meciul. Mijlocașul catalanilor s-a întins pe gazon, iar medicii au intervenit de urgență.

În cele din urmă, fostul fotbalist al lui Ajax a fost scos cu targa de pe teren spre dezamăgirea catalanilor. Frenkie de Jong a fost aplaudat la scenă deschisă de fanii lui Real Madrid în timp ce era transportat în afara terenului.

ADVERTISEMENT

Frenkie de Jong, pierdere importantă pentru Barcelona

Frenkie de Jong, titular cu Real Madrid, abia revenise după o accidentare. Mijlocașul olandez a fost titular în „dubla” cu PSG din sferturile UEFA Champions League, scor 4-6 la general. În duelul cu Cadiz (1-0) din etapa precedentă, Frenkie de Jong a fost rezervă neutilizată.

La începutul lunii aprilie, Frenkie de Jong a revenit pe teren după alte probleme la gleznă. Olandezul a fost diagnosticat cu o entorsă la ligamentul extern al gleznei drepte. De altfel, fotbalistul de 26 de ani s-a accidentat tot la glezna dreaptă în meciul cu Real Madrid.

ADVERTISEMENT

Astfel, Barcelona suferă o pierdere importantă pentru finalul sezonului. Xavi l-a schimbat pe Frenkie de Jong cu Pedri. Catalanii îi mai au în teren pe tinerii Cubarsi și Lamine Yamal. Cel din urmă a fost aproape să înscrie cu călcâiul în prima repriză.

Frenkie de Jong, nota 7 pentru prima repriză din Real Madrid – Barcelona

Frenkie de Jong a primit nota 7 din partea jurnaliștilor de la Marca pentru evoluția din prima repriză a derby-ului Real Madrid – Barcelona. Cele două rivale au terminat la egalitate prima parte a jocului, scor 1-1.

ADVERTISEMENT

Cotat la 70 de milioane de euro, Frenkie de Jong s-a alăturat Barcelonei în iulie 2019. Gruparea de pe Camp Nou a plătit 86 de milioane de euro celor de la Ajax în schimbul internaționalului cu 54 de apariții în naționala Olandei.

ADVERTISEMENT
Tags: