News

ANSVSA a continuat controalele în perspectiva zilei de 1 Mai. Nereguli majore descoperite și amenzi de peste 600.000 de lei

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a continuat controalele în țară și cu o zi înainte de 1 Mai. Din nou, s-au descoperit multiple nereguli și s-au dat amenzi uriașe.
01.05.2022 | 13:54
ANSVSA a continuat controalele in perspectiva zilei de 1 Mai Nereguli majore descoperite si amenzi de peste 600000 de lei
ANSVA a continuat controalele în perspectiva zilei de 1 Mai. Sursa foto: ANSVSA
ADVERTISEMENT

Într-un comunicat emis duminică, ANSVSA anunță că verificările la agenții comerciali din țară, demarate în perioada sărbătoririi zilei de 1 Mai, au continuat și sâmbătă.

Amenzi uriașe date de ANSVSA, înainte de 1 Mai

Astfel, în urma mai multor controale efectuate la nivel naţional, inspectorii Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) au dat sâmbătă aproape 90 de amenzi în valoare totală de peste 600.000 de lei şi au emis o ordonanţă privind suspendarea temporară a activităţii.

ADVERTISEMENT

Cei de la ANSVSA anunță că au fost verificate, în total, 764 de unităţi, dintre care 417 de unităţi de alimentaţie publică, 64 de pensiuni turistice, 10 unităţi de catering, 19 unităţi de cofetărie/patiserie, 25 de laboratoare de cofetărie, 34 de unităţi tip supermarket/hipermarket, 101 magazine alimentare şi 82 de alte tipuri de unităţi.

Inspectorii au urmărit să vadă dacă se respectă condiţiile de igienă în care sunt recepţionate, depozitate, preparate şi valorificate diverse sortimente de produse alimentare şi preparate culinare destinate consumului uman.

ADVERTISEMENT

În urma neregulilor descoperite, unitățile comerciale au fost sancționate cu 86 de amenzi, în valoare totală de 643.300 de lei. A fost emisă și o ordonanță de suspendare a activității.

ANSVSA anunță că a fost confiscată o cantitate de 345,5 kg de produse alimentare (carne și produse din carne, pește și produse din pește, produse lactate și produse de patiserie și cofetărie), produse care prezentau un potențial risc pentru sănătatea consumatorilor.

ADVERTISEMENT

Unitățile comerciale amendate, prinse cu nereguli majore

Inspectorii anunță că cele mai frecvente neconformități constatate au fost cele privind respectarea normelor și cerințelor de igienă, urmate de cele privind etichetarea și a cerințelor de temperatură pentru depozitarea și comercializarea produselor alimentare.

ANSVSA anunță o nouă etapă de verificări pentru ziua de duminică. ”Controalele cu această tematică se vor încheia pe data de 1 Mai”, se arată pe site-ul instituției.

ADVERTISEMENT

La acţiunile din această perioadă participă atât medicii veterinari din cadrul ANSVSA, cât și din cadrul Direcţiilor Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) judeţene.

ADVERTISEMENT