News

Antonella Lerca, primul candidat transgender din România pentru Consiliul Local al Sectorului 2. Ce planuri are

01.08.2020 | 18:58
Antonella Lerca primul candidat transgender din Romania pentru Consiliul Local al Sectorului 2 Ce planuri are
Antonella Lerca, primul candidat transgender din România pentru Consiliul Local al Sectorului 2. Ce planuri are. sursă foto: antena3.ro
ADVERTISEMENT

Antonella Lerca luptă pentru drepturile omului și este primul candidat transgender din România care accede pentru un post în Consiliul Local al Sectorului 2.

În vârstă de 30 de ani, Antonella Lerca este prima femeie transgender, de etnie romă, care candidează pentru o funcție publică, la alegerile locale din România. Femeia și-a trasat deja primele obiective.

ADVERTISEMENT

Antonella Lerca este pe cont propriu, dar se bucură în campanie de sprijinul oamenilor.  Pe 22 iulie, Antonella și-a lansat campania de strângere de semnături.

Antonella Lerca, primul candidat transgender din România pentru o funție publică

Antonella Lerca luptă pentru un post în Consiliul Local al Sectorului 2. ”Temele sunt de interes, nu genul.

ADVERTISEMENT

Am decis că era momentul să intervin în locurile unde se iau decizii pentru societate și atunci am zis după experiența de peste 10 ani în drepturile omului să candidez la Consiliul Local”, a spus Antonella, într-un interviu acordat în exclusivitate pentru Antena 3.

Femeia în vârstă de 30 de ani se simte pregătită și nu îi este teamă de eventualele prejudecăți. ”Experiența mea de peste 10 ani a fost ca un fel de antrenament pentru această candidatură.

ADVERTISEMENT

Nu îmi este frică, iar oamenii răspund pozitiv. Chiar pot să spun că nu interesează identitatea și îi interesează temele de companie”.

Din discuțiile pe care le-a avut cu oamenii pe stradă, Antonella a aflat că se dorește mai mult spațiu verde, siguranță pentru bunuri și persoanele în vârstă.

ADVERTISEMENT

”Nu am sprijin momentan. Doar oamenii care sunt alături de mine și îmi sprijină temele de campanie.

Vreau să fac un azil pentru bătrâni, program de școală după școală, un sector mai verde și toaletare publică responsabilă. Nu o să pot schimba lumea, dar pot schimba Sectorul 2”, a precizat ea.

Alegerile locale vor avea loc pe 27 septembrie, dată stabilită printr-o lege adoptată de Parlament.

 

ADVERTISEMENT